Mali grad

Z Eleno Kučej proti Kopru

15.01.2015

 

Le dva dni pred začetkom zaključnega turnirja pokala Slovenije so odbojkarice Calcit Volleyball pridobile pomembno okrepitev, saj je z njimi dveinpolletno pogodbo podpisala državna reprezentantka Elena Kučej. 21-letna Ljubljančanka je s Kamničankami že nekaj časa trenirala, svojo prvo uradno tekmo v njihovem dresu pa bo igrala na sobotni polfinalni pokalni tekmi proti Luki Kopru.

"Že nekaj časa sem trenirala s Kamničankami, zato sem toliko bolj vesela, da smo se uspeli dogovoriti za podpis pogodbe, tako da bom lahko končno zaigrala za svoj novi klub. Z dekleti se resnično dobro razumemo in delujemo kot prava ekipa. V zadnjem času sem igrala tudi na pripravljalnih tekmah in mislim, da sem se dobro vklopila v ekipo. Mislim, da soigralke name niti ne gledajo kot na kakšno novo okrepitev, ker sem že toliko časa trenirala z njimi in me sprejemajo kot del ekipe," je ob podpisu pogodbe povedala 185 cm visoka blokerka. Že v času rehabilitacija - zaradi težav s hrbtom Elena vse od junijskih reprezentančnih akcij ni igrala -, je trenirala s svojo, zdaj tudi uradno, novo ekipo, zanjo pa je igrala tudi na zadnjih prijateljskih tekmah. V ponedeljek so tako kamniške odbojkarice s 4:0 premagale ljubljanski Vital, kjer je Kučejeva začela svojo odbojkarsko pot, toda svojo prvo uradno tekmo v dresu Calcit Volleyballa bo imela na zaključnem turnirju pokala Slovenije, na katerem bodo Kamničanke branile prvo mesto. Če bo šlo vse po napovedih, naj bi v finalu igrale proti Novi KBM Braniku, s katero je Elena Kučej osvojila tri naslove državnih prvakinj in pokalni naslov.

"O Mariborčankah bomo razmišljale šele po polfinalni tekmi, kajti najprej bo treba premagati Koprčanke. Sicer pa je vedno je izziv igrati proti svoji nekdanji ekipi, glede na to, da bodo to šele moje prve uradne tekme v dresu Calcita in še to zelo pomembne, saj bo šlo za pokalni naslov, verjetno še ne bom imela, kakšne vidnejše vloge, kar je logično. Toda, ko mi bo trener Ribič ponudil priložnost za igranje, bom dala vse od sebe, da bi na najboljši možni način pomagala ekipi do uspeha. Na koncu je to vendarle najbolj pomembno," je o morebitnem finalnem dvoboju z Mariborčankami dejala nova blokerka Calcitovk, ki je z izbranimi besedami govorila o njihovih nasprotnicah v polfinalu pokala, ki se bo igral v soboto v Braslovčah. Finale bo dan pozneje v Šempetru.

"S soigralkami smo se že veliko pogovarjale o Koprčankah. Dobro nam je znano, da v domačem prvenstvu igrajo zelo dobro. Nanje se že nekaj časa pripravljamo in sploh ne razmišljamo o Mariborčankah. Zagotovo gre za zelo dobro ekipo, ki ima v svojih vrstah dve zelo izkušeni igralki, Saro Valenčič, ki je še lani igrala za Calcit in ameriško organizatorko igro Amando Bible, zato bomo morale resnično narediti vse, da ne bo prišlo do presenečenja. Vsekakor si želimo ubraniti pokalni naslov, a kot rečeno, najprej bo treba premagati Luko Koper," je odločna Elena Kučej.

Z njenim prihodom bo imel tudi trener Gašper Ribič zagotovo več možnosti za različne kombinacije. Tudi zato, ker na zaključnem turnirju ne bo mogel računati na mlado Klaro Kregar, ki je poškodovana.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice