Mali grad

Vztrajnostna moto dirka motorjev do 50 ccm za VN Kamnika

14.06.2015

 

Danes se je na povezovalni cesti med obvoznico in Duplico odvijala vztrajnostna moto dirka motorjev do 50 ccm za VN Kamnika. Uradnega odprtja se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar skupaj z v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem.

Kot so zapisali organizatorji STC Panther Kamnik, sekcija MK POWER, je minilo veliko let od takrat, ko so se odvijale prave moto dirke v Kamniku. Tragični dogodek je v sedemdesetih letih sicer prekinil niz odmevnih moto dirkaških dogodkov, vendar je misel, da se mora tradicija nekako nadaljevati, veliko let tlela v podzavesti nekaterih občanov, ki se jim po žilah pretaka bencin in adrenalin. Maloštevilni, a delovno zagnani člani STC Panther Kamnik, sekcije MK POWER, ponosni člani Zveze moto klubov Slovenije, so se odločili v  spomin na minule bencinsko-dirkaške dogodke v Kamniku izpeljati vztrajnostno dirko motorjev do 50 ccm.

Namen prireditve je bil, razvijanje samoinciativnega motoroznanstva in prenašanja dirkaških in mehaničnih izkušenj med udeležence, predvsem pa na mlade talente, ki se morda zaradi finančnih zadržkov ne morejo izkazati oziroma sodelovati v odmevnejših in bistveno dražjih sferah avto moto športa. Poleg tega pa je bil današnji dogodek tudi priložnost, povezati kamniške turistične destinacije z moto športom ter poživitev turizma v naši občini. Za vse udeležencev so pripravili turistični program preko zgibank TIC-a Kamnik in ostalih turističnih subjektov.

Podžupan Matej Slapar se je ob uradnem odprtju zahvalil vsem sodelujočim, STC Panther Kamnik, AMD Kamnik, Policijski postaji Kamnik in vsem ostalim, ki so pomagali pri organizaciji dogodka ter obudili nekdaj tradicionalni avto-moto šport v Kamniku. Tradicija avto-moto športa, ki je bila v Kamniku prisotna v 70-tih in 80-tih letih prejšnjega stoletja, se je takrat zaradi raznih, tudi nekaterih tragičnih dogodkov prekinila, sedaj pa ponovno nastajajo zametki podobnih prireditev, ki k ogledu privabljajo tako domačine kot tudi gledalce od drugod.

Fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

 


<< Nazaj | Novice