Mali grad

Vzpostavitev in testno delovanje brezplačnega interneta v sklopu projekta Wifi4EU na javnih mestih v občini Kamnik

29.09.2020

 

Vzpostavitev in testno delovanje brezplačnega interneta v sklopu projekta Wifi4EU na javnih mestih v občini KamnikObčina Kamnik je na podlagi uspešne prijave na prvi poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v naslednjem mesecu in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Kamnik izvaja podjetje Telekom Slovenije, d. d..

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Občine Kamnik, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na naslednjih lokacijah:

Občanke in občane vabimo k uporabi brezplačnega interneta na zgoraj navedenih lokacijah, ob tem pa prosimo za razumevanje, saj je sistem trenutno v fazi testnega delovanja.


Sicer pa v občini Kamnik že deluje brezžično WiFi internetno omrežje na lokaciji mestnega središča (Glavni trg), z namenom prostega internetnega dostopa do informacij in tudi do boljše in učinkovitejše promocije Kamnika ter turistične ponudbe kraja. Omrežje, poimenovano Free Kamnik HotSpot, je prosto dostopno za vse uporabnike, ki uporabljajo naprave za brezžični dostop do spleta (mobilni telefoni, dlančniki, prenosni računalniki, tablični računalniki) omejeno pa na 1,5 ure uporabe/6 ur.

V stavbi Občine Kamnik pa je ravno tako na voljo brezplačno brezžčino omrežje, imenovano Obcina Kamnik Gostje.


<< Nazaj | Novice