Mali grad

Vzorčasti svet Laure Ličer v Kamniški Veronika

13.05.2011

 

Laura Ličer je mlada ljubiteljska umetnica, ki že celo življenje uživa v vlogi stvaritelja novih oblik vzorcev, kontrastnih barvnih kombinacij in bitij, ki jih je narava pozabila ustvariti.

Včeraj je v kavarni Veronika na ogled postavila svoj bitjavzorčasti svet, številnim obiskovalcem se je v kulturnem programu predstavil pianist Andrej Pervanje, nasmejali in zabavali so jih impro gledališka skupina Ježa na Mantah iz Ljubljane.

 

Laura navdih črpa iz živobarvnih rož, puhastih mačkonov in vseh ostalih oblik lepote na našem planetu in še od kod drugod. Zase pravi, da z veseljem poslika liste belega papirja in platna, v izziv so ji tudi stene, kamni, školjke in ostale manj običajne podlage, ki kličejo po popestritvi in pozitivni energiji.

 

Poleg slik, so bila razstavljeni tudi glineni izdelki oblikovalke Simone Šuštar iz Kranja, med katerimi častno mesto pripada pozlačeni Kamniški Veroniki.

Že naslednji teden, 19. maja, bo v kavarni Veronika odprtje nove slikarske razstave slikarskega mojstra Gorana Horvata, razstavil bo opus Plovila, v besedni umetnosti bo slikarja predstavil Silvo Teršek.

Besedilo in fotografije: Katarina Karlovšek


<< Nazaj | Novice