Mali grad

Vzgojiteljada 2011 v ŠCRM Kamnik

20.10.2011

 

V Kamniku, v ŠCRM, Srednji ekonomski šoli danes poteka srečanje dijakov, učiteljev in ravnateljev vseh srednjih šol Slovenije, kjer izobražujejo dijake v programu predšolske vzgoje, oziroma z eno besedo Vzojiteljada 2011.

   
   

Vzgojiteljada v slovenskem prostoru poteka že nekaj let, Srednja ekonomska šola se je projektu pridružila lani in kot novo priključena šola letos dobila organizacijo srečanja.   

 
   

Prijavljenih je približno 350 udeležencev, prihajajo pa iz vseh koncev Slovenije, natančneje iz 10 šol, in sicer: Srednja šola Metlika - ŠC Novo mesto, Srednja šola Muta - ŠC Slovenj Gradec, III. gimnazija Maribor, SŠ Veno Pilon Ajdovščina, Gimnazija Celje - center, Vzgojiteljska srednja šola in gimnazija Ljubljana, Srednja šola Jesenice, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Srednja gostinska in turistična šola Izola in ŠCRM Kamnik, Srednja ekonomska šola.

 
   

Uradno odprtje Vzgojiteljade 2011 je potekalo v avli, kjer sta nekaj uvodnih besed spregovorila ravnateljica Srednje ekonomske šole, mag. Tatjana Novak in direktor ŠCRM, mag. Šemso Mujanovič ter izrazila upanje, da bodo dijaki čim več odnesli od današnjega dne ter da jim bo ostal v lepem spominu. Tem mislim se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in dodal, da je vesel, da obstaja in se ohranja zanimanje za ta plemenit poklic oziroma poslanstvo.

 

Po uvodni otvoritvi so se dijaki razporedili po učilnicah, kjer so potekale različne ustvarjalne delavnice (dramska, likovna, športna, raziskovalna, novinarska itd.), predstavili pa so tudi verižni eksperiment, ki je bil postavljen v avli centra. Gre za skupinsko delo dedkov, babic, staršev, otrok in učiteljev v sodelovanju s Hišo eksperimentov.

 
   

Medtem, ko so dijaki pridno ustvarjali, je vodstvo šole organiziralo srečanje ravnateljev vseh sodelujočih šol, pridružili pa so se tudi predstavniki Centra za poklicno izobraževanje.


<< Nazaj | Novice