Mali grad

Vstopnica za olimpijske igre v Vancouvru tudi smučarki prostega sloga Nini Bednarik

04.02.2010

 

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je na korespondenčni seji v torek dokončno oblikoval seznam športnikov, ki odpotujejo v Kanado na XXI. zimske olimpijske igre. Poleg alpskega smučarja Matica Skubeta je to še 27 letna smučarka prostega sloga Nina Bednarik, za katero bodo to, po Torinu, že druge olimpijske igre.

Nina Bednarik, ki se s smučanjem prostega sloga na grbinah ukvarja deseto leto, je z letošnjo uvrstitvijo na olimpijske igre več kot zadovoljna, saj so jo malo pred začetkom letošnje sezone pestile poškodbe noge. Kljub temu je uspela doseči mednarodno normo ter s tem pogoj za uvrstitev na ZOI v Vancouvru, kamor letos odpotuje 47 članska ekipa slovenskih športnic in športnikov.

Nina, ki sicer prihaja iz Škofje Loke, trenira pod budnim očesom Kamničana Aleša Špan in je članica kamniškega ŠD Grbina. Društvo, ki se ukvarja predvsem z vzgojo mladih nadebudnih smučarjev prostega sloga v kamniški občini,  je v sezoni 2008/2009 med drugim prejelo nagrado za najuspešnejši klub v smučanju prostega sloga, katero podeljuje Smučarska zveza Slovenije. Pred odhodom v Kanado so se v četrtek, 4. februarja v kamniški Kotlovnici zbrali njeni najbližji, prijatelji in člani društva s predsednikom Matevžem Stanovnikom, ki so Nini čestitali za uvrstitev za OI ter ji zaželeli veliko uspeha v kanadskem Vancouvru. Željam se je v imenu Občine Kamnik pridružil tudi podžupan Brane Golubovič.

Nina Bednarik s trenerjem Alešem Španom in predsednikom ŠD Grbina Matevžem Stanovnikom Podpora članov ŠD Grbina, prijateljev, ... Nini čestital tudi podžupan Brane Golubovič

Kot pravi sama, se bo 13. februarja, ko je na razporedu ZOI njena disciplina, potrudila po svojih najboljših močeh in ob tem upa na vsaj tako dobro vožnjo, kot ji je uspela na zadnjih olimpijskih igrah, ko je ob koncu zasedla 24.mesto.

Podžupan Brane Golubovič, Nina Bednarik in trener Aleš Špan Priznanje ŠD Grbina za najuspešnejši klub v sezoni 2008/2009

<< Nazaj | Novice