Mali grad

Vstopili smo v novo leto in obrnili nov list

01.01.2015

 

Tako, pa smo vstopili v novo leto, kjer v pozne nočne ure slavimo staro leto in se do jutranjih ur veselimo novega. Na Glavnem trgu smo tudi v leto 2015 vstopili s tradicionalnim in dobro obiskanim silvestrovanjem na prostem. Verjetno je vsaj delno k veliki udeležbi pripomoglo tudi sorazmerno ugodno vreme, čeravno mrzlo, a so nas z dobrimi in veselimi vižami ogreli člani kamniškega ansambla Viharnik, ki so poskrbeli za izjemen večer in  pravo zabavo sredi mesta. Prizorišče se je od 22. ure do polnoči pridno polnilo.

Na glavni oder je malo pred polnočjo stopil župan Marjan Šarec, ki je zadnje minute preteklega leta pospremil z mislimi na uspešno, zdravo in pogumno leto 2015 in med drugim še dodal: »Nobeno leto ni samo slabo leto in nobeno samo dobro. V letu, ki prihaja vam želim vsega tistega, kar si najbolj želite, da bi se vam izpolnilo čim več vaših pričakovanj in želja. Da bi šlo vsem nam predvsem na bolje. Da ne bi samo gledali luč na koncu tunela in bi to tudi dočakali.« Nato je skupaj z v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem odšteval sekunde do novega leta.

S silvestrovanjem se je zaključil decembrski program Kamnik. Decembra. Čas veselja., ki je potekal od 26. decembra 2014, pestri predpraznični dogodki pa so se v Kamniku odvijali že od 4. decembra 2014. Zadnje tri dni starega leta so nas s plesnimi ritmi in vižami, kljub nizkim temperaturam, na Glavnem trgu zabavali Natalija Verboten, Werner in Ansambel Saša Avsenika.

Zimsko dogajanje v naši občini se ne zaključuje, saj ste vse do 1. marca 2015 vabljeni na mestno drsališče, ki je letos postavljeno na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. Drsališče je odprto vsak dan, drsate lahko brezplačno, in sicer od 10. do 21. ure, od 21. do 22. ure pa je ledena ploskev na voljo hokejistom in organiziranim skupinam. Za tiste, ki svojih drsalk nimate, si jih lahko sposodite, od številke 26 do številke 47. Tudi druga oprema za drsanje in hokej je na razpolago. Za najbolj premražene je poskrbljeno, gostinska ponudba pa tudi ne izostaja.

Ekipa Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik vam želi vse dobro v prihajajočem letu, zdravja, smelosti in poguma ter pozitivne energije.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Bojan Težak


<< Nazaj | Novice