Mali grad

Vseslovenska humanitarna akcija »Lepo je deliti 2016«

08.11.2016

 

Vseslovenska humanitarna akcija »Lepo je deliti 2016« Rdeči križ Slovenije, skupaj s 56 območnimi organizacijami, letos že šestič zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo »Lepo je deliti«, namenjeno zbiranju prostovoljnih finančnih prispevkov za dodatne prehranske pakete, ki pomagajo lajšati stiske mnogim posameznikom in družinam.

Kriza je že pred leti globoko zarezala v mnoga življenja in veliko posameznikov ter družin v naši soseščini potrebuje pomoč za lajšanje svojih stisk. Zato se z akcijo »Lepo je deliti« ponovno obračamo na vse, ki so jim po svojih močeh pripravljeni pomagati.

»Dobrosrčnost skoraj 50.000 darovalcev smo doslej delili z mnogimi. Z zbranimi sredstvi smo omogočili nakup 64.890 dodatnih prehranskih paketov s kar 649 tonami prehranskih izdelkov in 195 tonami pralnega praška. S tem smo pomagali številnim družinam in posameznikom v stiski,« pravi generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole.

Vseslovenska humanitarna akcija »Lepo je deliti 2016« bo potekala od 8. novembra do 31. decembra 2016, njen cilj pa je zbrati čim več sredstev za dodatne prehranske pakete za pomoč družinam in posameznikom v stiski. V okviru akcije bodo fizične in pravne osebe iz zbirke podat­kov Rdečega križa Slovenije v naslednjih dneh prejele pismo s predstavitvijo akcije in prošnjo za prostovoljni prispevek.

»Vsakdo od nas se v življenju kdaj znajde v situaciji, ki ji sam ni kos. Kot športnik vem, kako dobrodošla sta takrat vsakršna spodbuda in pomoč. S sodelovanjem v akciji »Lepo je deliti« lahko pomagamo marsikateri družini in posamezniku prebroditi najhujše in jim hkrati sporočamo, da v stiski niso sami. Verjamem, da je med nami veliko takih, ki so pripravljeni deliti in da s skupnimi močmi lahko ogromno naredimo,« v podporo akciji pravi znan slovenski športnik in župan Občine Log - Dragomer Miran Stanovnik.

Akcijo podpirajo tudi Telekom Slovenije, Simobil, Debitel, Izimobil, T-2 in Telemach z brezplačnim SMS storitvami, večina bank in Pošta Slovenije, ki za prostovoljne prispevke ne bodo obračunavali provizije, ter seveda različni mediji, ki so za akcijo namenili brezplačni oglasni prostor.

Darovalci lahko prispevajo z UPN obrazcem na račun številka 03100 1111112208, sklic 96837, pošljejo SMS z besedo SKUPAJ na številko 1919 in prispevajo 1 evro ali pošljejo SMS z besedo SKUPAJ5 na številko 1919 in prispevajo 5 evrov.

Vsem darovalcem se Rdeči križ Slovenije vnaprej zahvaljuje za podporo pri zagotavljanju dodatnih prehranskih paketov.

Besedilo in fotografija: Rdeči križ Slovenije


<< Nazaj | Novice