Mali grad

Vseslovenska čistilna akcija »Očistimo Slovenijo 2012« tudi v Kamniku

24.03.2012

 

Danes je tudi v naši občini potekala vseslovenska čistilna akcija »Očistimo Slovenijo 2012«. Cilj akcije je očistiti divja odlagališča oziroma odstraniti odpadke iz naravnega okolja, ozaveščati in izobraževati javnost na področju ravnanja z odpadki, krepiti prostovoljstvo in pospešiti ukrepanje s strani pristojnih inštitucij.

Občina Kamnik in ekološko društvo EkO KaM sta si prizadevala, da bi v sklopu letošnje pomladanske čistilne akcije očistili nekaj najbolj perečih divjih odlagališč, ki se nahajajo na območju naše občine, pri čemer pa je najbolj pomembno aktivno sodelovanje krajevnih skupnosti in društev.

Današnje čistilne akcije se je udeležil tudi župan Marjan Šarec, ki je na sprejemni točki, avtobusni postaji Kamnik, najprej pozdravil predstavnike Slovenske vojske, predsednika KS Center Emila Grzinčiča, občinske uslužbence in predstavnike Eko-Kam. V nadaljevanju je obiskal nekaj delovnih točk, kjer je pozdravil ekipe prostovoljcev, ki so zavzeto čistili odpadke v naši občini, ter se jim zahvalil za njihovo požrtvovalno delo.

Še posebej je potrebno izpostaviti najbolj kritična »črna odlagališča«, katera so bila danes očiščena, in sicer Kozjak – spodnji del, Kozjak – zgornji del ter Češnjice.  Omenjena črna odlagališča so bila izredno težko dostopna in polna avtomobilskih delov ter preostalih odpadkov.

Po prvih ocenah se je čistilne akcije udeležilo približno 900  do 1.000 prostovoljcev, kar je nadvse spodbudo. Do četrte ure popoldan je bilo zbranih približno 13 ton odpadkov, do konca čistilne akcije organizatorji ocenjujejo, da bo zbranih približno 20 ton odpadkov.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri čistilni akciji in poskrbeli za čisto naravo.


<< Nazaj | Novice