Mali grad

Všečkajte za zmago dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

22.01.2015

 

Trije kamniški dijaki 3. e oddelka GSŠRM  Sadije Ajazaj, Žan Potočnik in Luka Štruklec  so se pod mentorstvom prof. Viktorije Pirš, Vitke Voljč in Milana Mandeljca prijavili na 12. mednarodni festival “VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA” z raziskovalno nalogo “SKRIVNOSTI VERONIKE IZ MALEGA GRADU“.

Odločili so se, da bodo izbrali kamniško Veroniko, saj se jim je zdelo, da je kar malo pozabljena. V okviru tekmovanja so morali narediti raziskvalno nalogo, produkt, promocijski spot, ki ga lahko “všečkate” tukaj.

V okviru raziskovalne naloge so dijaki izdelali računalniško igro, ki obiskovalca Kamnika v slovenskem oz. angleškem jeziku popelje skozi staro mestno jedro in ga na interaktiven način seznani s kamniškimi znamenitostmi. Igrica se igra tako, da igralec izbira možne poti s klikom na puščice. Izbrali so pot, ki se jim je zdela najbolj primerna, igra pa se začne na mostu pri šolskem centru.​

Naslov spota je Skrivnosti Veronike in Malega gradu, nahaja pa se pod zaporedno številko 5.

Za vsak “všeček”, ki jim ga boste namenili vam bodo zelo hvaležni, saj spoti medsebojno tekmujejo tudi v nabiranju všečkov, zato je najbrž prav, da jih pri njihovem trudu podpremo tudi mi. Glasovanje poteka od 21. do 28. januarja 2015 (glasovanje se v sredo, 28. januarja zaključi ob 17. uri).

Dijaki bodo svojo nalogo predstavili na sejmu Alpe Adria: Turizem in prosti čas.

Vabljeni ste, da jih, 28. januarja 2015, na njihovi stojnici, ki jo bodo imeli na Gospodarskem razstavišču, obiščete tudi vi.

Kako glasovati
Posnetke si lahko pogledate na dva načina, in sicer ali odpirate vsak video posnetek posebej kjer lahko istočasno tudi glasujete in komentirate, ali pa kliknete na gumb Ogled vseh posnetkov, kar vam bo odprlo novo okno kjer si lahko v seznamu predvajanja ogledate vse posnetke na enkrat.

Ko se odločite za posnetek, ki vam je všeč, kliknete gumb Všeč mi je ob njegovem imenu. Glasujete lahko za več posnetkov, vendar posameznega samo enkrat.

Rezultati
Trenutne rezultate lahko najdete tako, da kliknete na gumb Rezultati, ki vam bo odprlo seznam posnetkov, kateri so razvrščeni od najbolj glasovanega posnetka in vse tja do najmanj glasovanega posnetka. Število glasov imate napisani na desni strani tega seznama.

Trenutni rezultati  in povezava do filma "Skrivnosti Veronike in Malega gradu".

Besedilo povzeto po Kamnik info in Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik


<< Nazaj | Novice