Mali grad

Vse nared na sobotno čistilno akcijo

15.04.2010

 

Občina Kamnik bo v soboto, kot že mnogo let doslej, s krajevnimi skupnostmi, društvi in organizacijami pripravila čistilne akcije. Pridružujemo se tudi projektu »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.

Koordinacijska skupina je skupaj s člani društva Ekologi brez meja že v februarju pričela s pripravami za organizacijo čistilnih akcij. Tudi tokrat se akciji pridružujejo ribiči, gasilci, turistična, športna ter mnoga druga društva, vrtci in šole ter posamezniki. Organizacija in koordinacija bo potekala v okviru krajevnih skupnosti.

Razpored zbirnih mest za čistilne akcije po posameznih KS je naslednji:

V akciji bodo 17. aprila sodelovale tudi nekatere osnovne šole (OŠ Stranje, OŠ Marija Vera), ŠCRM bo čistilno akcijo izvedel 22. aprila, na dan Zemlje, nekatere izobraževalne in vzgojno-varstvene ustanove bodo akcijo izvedle v času rednega pouka ( CIRIUS, vrtec Peter Pan), podružnične šole pa bodo sodelovale v okviru akcij svojih KS.

Dodana vrednost letošnje akcije je popis črnih odlagališč v občini, ki je dostopen v digitalni obliki na spletnih straneh www.ocistimo.si. Popis je bil narejen v okviru 2 akcij s prostovoljci, veliko so jih popisali gozdarji Zavoda za gozdove – enota Kamnik, policisti kamniške postaje, nekatere so sporočili iz posameznih KS. Manjša črna odlagališča bodo očiščena v okviru čistilne akcije, večja in zahtevnejša pa bodo po vrstnem redu očistili delavci Publicusa.  

Zaključek čistilne akcije v mestu bo okoli 13. ure na Glavnem trgu, z malico za udeležence, pred tem bo na trgu potekal program za otroke.

Rokavice in vreče za čiščenje bomo zagotovili na zbirnih mestih, dobrodošel pa tudi  kakšen dodaten par močnejših rokavic, ki jih udeleženci akcije prinesejo s seboj.

Lepo vabljeni!


<< Nazaj | Novice