Mali grad

Vse najboljše, Slovenija, je odmevalo v Snoviku

20.06.2021

 

Nato je nagovoril prisotne župan Matej Slapar, ki jim je namenil naslednje misli: »V počastitev 30. obletnice rojstva naše države Republike Slovenije smo v Veliki Lašni danes odkrili spominsko tablo, na kateri je napisano, da je bilo v tisti hiši skrito orožje v času vojne za Slovenijo. Takšnih objektov, ki so pomagali slovenski Teritorialni obrambi, je bilo v naši dolini in v naši občini kar nekaj. Postavili ste barikade na Kozjaku in na drugih točkah v dolini in vse to so pomniki, ki pričajo o tem, kako ste takrat enotno stopili skupaj, za isti cilj, za samostojno in neodvisno Slovenijo, za tisočletni sen ljudi izpod Triglava. 

Vojna ni bila brez smrtnih žrtev, a imeli smo to srečo, da žrtev nismo preštevali v desetinah, stotinah ali tisočih, tako kot narodi le nekaj sto kilometrov južneje od nas. Ker smrtnih žrtev nismo preštevali v tisočih, se morda niti ne zavedamo pomena in veličine dela, ki ste ga veterani in veteranke ter tisti, ki ste dali na voljo svoja poslopja, vložili, da smo prišli do lastne domovine. Marsikateri narod ni imel te sreče, tega znanja in teh sposobnosti, čeprav nas loči le nekaj sto kilometrov geografske razdalje.

Mi imamo svojo državo zahvaljujoč tistim, ki so se takrat borili in se modro odločali. Zato moramo biti ponosni nanjo in se truditi, da bo Slovenija domovina nas vseh, ki nam bo še naprej omogočala priložnosti za rast in razvoj, za varnost in blaginjo. Zavzemati se moramo za to, da tisti, ki želi, se trudi, je delaven in pameten, lahko v tej državi uspe. Za uspeh ni potrebno, da bi imel pravi priimek, zadostuje, da je pameten, priden, delaven in, pošten. Rezultati in dosežki naše občine dokazujejo, da Kamničanke in Kamničani, Tuhinjke in Tuhinjci, to po večini smo. 

Zato se želim ob tej priložnosti, ko smo se zbrali na prireditvi ob 30. obletnici Slovenije, zahvaliti predsedniku Republike Borutu Pahorju za udeležbo na naši proslavi. Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste prišli na našo prireditev. Seveda pa iskrena hvala vsem, ki ste pred 30 leti sodelovali v prizadevanjih za lastno državo, zato ob tem rojstnem dnevu iz srca: Vse najboljše, Slovenija!« 


<< Nazaj | Novice