Mali grad

Vse bližje prvemu mestu, trdo delo prineslo rezultat

02.02.2015

 

Vse bližje prvemu mestu

Druga moška kamniška ekipa v 3. DOL – zahod nadaljuje svoj zmagoviti pohod, saj je v dvanajstem krogu v gosteh s 3:0 (15, 20, 23) premagala še Astec Triglav II. Po porazu Kostanjevice na Krki v Braslovčah, imajo s 34-timi točkami že devet točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo državnega prvenstva. V soboto, 7. februarja, bodo na OŠ Stranje gostili Salonit Anhovo II.

V preteklosti so imeli odbojkarji Calcit Volleyballa II vedno veliko težav na gostovanju v Kranju. Ne nazadnje so bili v prvem delu državnega prvenstva Kranjčani, ob Kanalcih, edini, ki so Kamničanom odvzeli niz. Toda varovanci Gregorja Hribarja v drugem delu sezone igrajo še bolje, kot v prvem, kar so z dobro igro in zmago potrdili tudi proti Astec Triglavu II. Tekmo so začeli Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Peter Lombergar, Grega Ratek, Luka Lazar, Jaka Klemenčič in prosti igralec Metod Golob, ki so si v prvem nizu hitro priigrali visoko prednost. Ob koncu niza je Smrekarja na podaji zamenjal Gašper Hribar, ki ima sicer težavo z ramo. Tudi v drugem nizu so bili kamniški odbojkarji ves čas v vodstvu, vendar so jim tokrat domačini bolj sledili, toda po drugem tehničnem odmoru so gostje le prišli do prednosti, ki jim, je zagotavljalo zanesljivo zmago. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu. Pred končnico niza so si Kamničani priigrali manjšo prednost, domačini so se jim spet približali, toda zmaga gostov ni bila ogrožena. V drugem nizu je namesto Bezjaka priložnost na sprejemu dobil tudi Nejc Močnik, Luko Lazarja je zamenjal Jan Pibernik, medtem ko je namesto Klemenčiča v igro vstopil Timotej Ratek. 

"V zadnjih letih smo imeli v Kranju vedno težave, tudi v prvem delu smo doma zmagali le s 3:2. Tokrat je bil pristop k igri dober, veseli pa me, da fantje niti trenutek niso popuščali. V napadu je bil zelo učinkovit Peter Lombergar, ki je začel na sprejemu nekoliko negotovo, nato pa je bil dober. Sicer nihče od naših igralcev ni igral slabo, kar je dobra napoved za nadaljevanje prvenstva," je po še eni zmagi svojih varovancev povedal Gregor Hribar.

Izidi 12. kroga 3. DOL – zahod: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_MZ/2014_3MZ_rezultati

Trdo delo prineslo rezultat

V dvanajstem krogu 2. DOL – zahod je druga ženska ekipa Calcit Volleyballa gostovala v Kranju in s 3:1 (-14, 23, 16, 18) premagala domači Triglav. Z zmago so se po točkah izenačile z Novim mestom, obe ekipi imata po enajst točk, vendar so Kamničanke še vedno devete. V prihodnjem krogu bodo v dvorani OŠ Toma Brejca gostile ekipo iz Žirovnice.

Prvi niz za mlade kamniške odbojkarice ni bil ravno obetaven, saj jim ni prav veliko uspevalo. Domače odbojkarice so brez težav prihajale do točk ter niz zanesljivo rešile v svojo korist. Toda v drugem nizu so varovanke Tanje Božinović zaigrale kot prerojene. Kranjčanke si nikakor niso mogle priigrati večje prednosti, na 22. točki je sledilo izenačenje. V končnici je Tjaša Gadža s svojimi servisi Kamničankam prinesla izenačenje v nizih. Zmaga v drugem nizu je gostujočim odbojkaricam dal krila. V tretjem so domači ekipi prepustile le šestnajst točk, z dobro igro pa so nadaljevale tudi v četrtem in prišle do nepričakovane, vendar zaslužene zmage. Z njo so se zdaj na prvenstveni lestvici izenačile z Novomeščankami, ki imajo zmago več, zato so odbojkarice Calcita še vedno na devetem mestu, toda s tremi točkami so ulovile priključek v boju za obstanek.

"Začetek tekme ni bil najboljši in bala sem se, da nam spet ne bo uspelo prinesti delo s treninga na tekmo. Toda po zmagi v drugem nizu so se dekleta le osvobodile krča. Tretji in četrti niz so odigrali z manjšimi nihanji, sicer pa so ves čas igrale zelo zanesljivo. Ko nam je vzdušje s treninga uspelo prenesti na tekmo, smo le prišle do igre, kakšno smo si želele. Raznovrstni napadi in odlična igra v obrambi so onemogočili nasprotnika, da bi bil učinkovit v svojih namenih. Z novimi tremi točkami ostajamo v boju za obstanek, kar je bil pred začetkom sezone tudi cilj naše mlade ekipe," je bila zadovoljna z igro svojih varovank trenerka Kamničank Tanja Božinović, ki je tokrat lahko računala tudi na Majo Forštnarič.

Za Calcit Volleyball II so v Kranju igrale:Tina Novak, Špela Lazar, Ana Špoljarič, Veronika Beznik, Eva Pogačar, Neža Ladinik – libero1, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Lara Koritnik – libero2, Maja Forštnarič0 Neža Repnik, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar.

Izidi 12. kroga 2. DOL – zahod: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice