Mali grad

"Vsak čas se bodo odprla vrata šole, mi pa zaključujemo še eno uspešno poletje Počitniškega varstva!"

29.08.2014

 

Vse od junija smo se teden za tednom potapljali v različne pravljice in se preko zgodb učili novih stvari. Eko-pravljice so nas naučile veliko o recikliranju in ločevanju odpadkov. Kekčeve zgodbe so prinesle srečanje s pravim pastirjem z Velike planine; naučili pa smo se tudi zdravnilne učinke nekaterih znanih zelišč. Ob poskončni Žogici Nogici smo tudi mi preživljali aktivne dni!

Veliko smo tudi ustvarjali in z našimi izdelki zbrali denr, ki smo ga podarili Centru za socialno delo. Uživali smo med ustvarjanjem, kjer smo med drugimi spoznali tudi osnove šivanja; izdelovali smo ogledalca, celo morske meduze v kozarcu!

Dogajanje so popestrili tudi kamniški gasilci, ki so si vzeli čas za nas in nam predstavili svoj pogumen in časten poklic. Navdušeni smo bili. Čudovita izkušnja pa je bil tudi obisk Dnevnega centra Štacjon, kjer smo se zaigrali skupaj z varovanci centra.

Poletje nam sicer ni prineslo veliko toplih in sončnih dni, zato žal nismo mogli velikokrat na bazen, a nič zato. Naučili smo se kako pričarati dobro voljo tudi ob oblačnem vremenu. Sestavili smo celo himno počitniškega varstva. Dobili smo veliko novih prijateljev, izkušenj in znanja. Skupaj z mentorji smo poskrbeli, da je bil vsak dan zanimiv in zabaven. Zdaj odhajamo nazaj v šolske klopi, naslednje poletje pa z velikim veseljem spet v Počitniško varstvo Kamnik."

Besedilo in fotografije: Društvo Počitniško varstvo Kamnik


<< Nazaj | Novice