Mali grad

Vrtec Kamenček poln otroškega smeha

07.03.2011

 

Zjutraj je ravnateljica VVZ Antona Medveda, Renata Hojs, skupaj z osebjem sprejela 78 otrok v nov, težko pričakovani vrtec Kamenček.

Pet oddelčni vrtec Kamenček – prizidek k OŠ 27. Julij bo deloval kot nova enota VVZ Antona Medveda - je danes končno odprl svoja vrata. Vanj bo vključenih 78 otrok, katerih starši so že nestrpno pričakovali sprejem njihovih malčkov v vrtec.

Po ogledu komisije Ministrstva za šolstvo in šport, ki je dala zeleno luč za sprejem otrok v vrtec in po podpisu pogodbe o najemu objekta konec prejšnjega meseca, je bilo danes vse pripravljeno za sprejem otrok. Danes so se otroci skupaj s straši sicer le uvajali, spoznavali prostore in se seznanili z vzgojiteljicami.  

V samem vrtcu se bodo odvijali elementi Montessori pedagogike in temu primerno je projektirana tudi oprema vrtca. Pedagogika Montessori temelji na opazovanjih in odkritjih dr. Marie Montessori, ki je s svojim izrednim darom opazovanja otrok razvila posebne MATERIALE in prilagodila OKOLJE otroku. Spremenila je vzgojni pristop do otroka tako, da je poudarila spoštovanje otroka, svobodo izražanja, samoizobraževanje in učenje skozi uporabo gibanja in čutov. »Pomagaj mi, da naredim sam« je glavno vodilo pri vzgojiteljevem delu.

Otroke in starše sta prišla pozdravit tudi župan Marjan Šarec in vodja Oddelka za družbene dejavnosti, Vesna Krmavnar in jim zaželela veliko užitkov v novem vrtcu, katerega uradna otvoritev bo v četrtek, 31.3. ob 16. uri v prostorih vrtca.


<< Nazaj | Novice