Mali grad

Vremenske razmere včeraj, 15. julija 2015

16.07.2015

 

Včeraj, 16. julija 2015, je okoli 20.30 ure občino Kamnik zajelo močno neurje z nalivi in sunki vetra, ki je povzročilo tudi nekaj nevšečnosti, a so jih uspešno odpravlili kamniški gasilci in sodelavci Elektra. Razmere na terenu sta spremljala tudi župan Marjan Šarec in poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjaž Srša.

Ob 20.29 je močan sunek vetra na Rozmanovi ulici v Kamniku podrl drevo. Drevo so razžagali in odstranili gasilci PGD Kamnik.

Ob 20.29 so kamniški gasilci prejeli obvestilo, da je na težko dostopnem pobočju Starega gradu strela zanetila požar. Zaradi močnega naliva je požar ugasnil že pred prihodom gasilcev PGD Kamnik.

Ob 20.33 je močan veter podrl dve drevesi v Volčjem Potoku. Drevesi so razžagali in odstranili gasilci PGD Duplica, ki so na celotnem območju Volčjega Potoka odstranili še več večjih vej, ki so ogrožale prometno varnost.

Ob 21.49 se je zaradi močnega vetra večje drevo nagnilo nad električne žice in hišo v naselju Jeranovo. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in dežurna služba Elektra. Na kraju so izvedli nujne ukrepe, dokončna sanacija pa se bo izvedla tekom današnjega dne.

Na navedenih intervencijah je skupaj sodelovalo 29 gasilcev PGD Kamnik s 4 vozili in 16 gasilcev PGD Duplica z 2 voziloma.

Besedilo in fotografije: Luka Schnabl, PGD Kamnik


<< Nazaj | Novice