Mali grad

Vremenske razmere in stanje vodotokov v občini Kamnik danes, 8. 11. 2014, do 8. ure

08.11.2014

 

Danes ponoči ob 00.30 uri je reka Kamniška Bistrica dosegla maksimalni pretok, ki je znašal 133 m/s, višina 249 cm, nato pa je vodostaj pričel počasi upadati. Zjutraj ob 8. uri je pretok vodostaja Kamniške Bistrice znašal 97,8 m/s, višina 214 cm.

Najkritičnejši del za poplave so ponoči predstavljala naselja Volčji Potok, Nožice in Hudo, kjer so posredovali gasilci in gradbeno podjetje, ki so preusmerjali tokove manjših hudournikov in mlinščice.

Zaradi sproženega plazu pod cesto nad krajem Snovik je cesta zaprta.

Ponoči je dežurna služba PGD Kamnik zabeležila 4 interventne dogodke, in sicer: 

Na intervencijah je skupaj sodelovalo 18 gasilcev.

Vremenske razmere kažejo, da je zadnjih 12 urah na območju južne in osrednje ter v delih zahodne in severne Slovenije padlo od 15 do 40 litrov, na jugu krajevno prek 40 litrov dežja na kvadratni meter, drugod je bila količina padavin manjša.

Danes bo ob prehodu vremenske fronte še deževno, možnost nalivov pa bo manjša. Popoldne bodo padavine slabele in v noči na nedeljo povečini ponehale.


Predvidena količina padavin do večera je še dodatnih 10 do 30 litrov, predvsem na zahodu krajevno prek 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Še naprej obstaja nevarnost proženja zemeljskih plazov, zato občane in občanke pozivamo, da v primeru plazu obvestijo gasilce na telefonsko številko 112.

Gasilci in Civilna zaščita bodo še naprej spremljali razmere na terenu.

Preberite tudi:


<< Nazaj | Novice