Mali grad

Vrata sta odprli Pravljična hiška in Kavarna Veronika

09.12.2017

 

Vrata sta odprli Pravljična hiška in Kavarna VeronikaPravljična hiška pod Malim gradom, ki je ena od novosti v sklopu letošnjih decembrskih prireditev, je danes odprla svoja vrata. Prijeten ambient s kuliso toplega doma je privabil obiskovalce, ki so z veseljem najprej prisluhnili otroškemu pevskemu zboru Vrtca Antona Medveda Kamnik iz enote Sneguljčica, nato pripovedovanju priljubljenih ljudskih pravljic ter se udeležili delavnice izdelkov za okrasitev vašega doma.

Prav tako pa so Kamničani in obiskovalci Kamnika dočakali ponovno odprtje priljubljene Kavarne Veronika, ki je bila približno leto dni zaprta zaradi nujnih vzdrževalnih del. Sedaj stene prenovljene Kavarne Veronika krasijo dela slovenskega slikarja Zmaga Modica, del razstave pa je bil ustvarjen ravno za stene kamniške kavarne in predstavlja legendo o skopuški Veroniki.

Vodja Kavarne Veronike Matjaž Krnc je o viziji dejal: »Naša vizija je, da smo kavarna. Nismo bar, restavracija in podobno. Želimo, da so ljudje tukaj sproščeni. Da se imajo pri nas lepo. Ponudba bo kavarniška, in sicer na voljo bodo sladice, kava, čaji. Težimo k izvrstni, kakovostni, vrhunski ponudbi. Vključili bomo tudi lokalno ponudbo in želimo si, da bodo tudi lokalni ponudniki pristopili do nas in nam ponudili njihove izdelke.« Kot pravi želijo razviti tudi kulturne večere, ki so predvideni ob sredah in ob sobotah, in otroške delavnice za sobotno dopoldne. »Želimo presenetiti goste vedno znova in znova. Resnično se bomo potrudili, da nekdaj uspešno zgodbo nadgradimo z novimi uspešnimi zgodbami,« še dodaja Krnc.

Župan Občine Kamnik Marjan Šarec pa je ob otvoritvi dejal: »Tega smo se vsi veselli in dolgo pričakovali. Trajalo je dolgo, za moje pojme predolgo. Precej smo vložili v kavarno, tako Občina kot najemnik, in želimo si, da bi kavarna resnično zaživela. Ni pa vse odvisno od Občine Kamnik, ta je svojo nalogo opravila, ni vse odvisno od najemnika, ki se bo potrudil, ampak od nas Kamničanov, ali si bomo vzeli čas za obiskovanje. Vsi moramo izpolniti svoje poslanstvo v tem skupnem mestu.«

Gostje Kavarne Veronika bodo postreženi tudi zunaj ob Pravljični hiški pod Malim gradom. Ta je že nekaj dni privabljala poglede številnih mimoidočih, ki so občudovali lesene skulpture snežakov in jelenčkov pred hiško, danes pa so lahko v ogrevanem prostoru opazili tudi lepo kuliso doma. Že prvi dan pa ni bila hiška namenjena samo otrokom, saj so po uradni otvoritvi sosednje Kavarne Veronika, na svoj račun prišli tudi odrasli. Ti so najprej prisluhnili pripovedovanju pravljic za odrasle, nato pa se pozabavali ob glasbi tria Sprukci.

Pravljična hiška pod Malim gradom bo na parkirišču Kavarne Veronika stala od 8. do 23. decembra. Vsak dan se bodo v njej odvijale številne prireditve. Tako bo že danes ponovno na vrsti pripovedovanje priljubljenih ljudskih pravljic ter ustvarjalnice delavnice izdelkov za okrasitev vašega doma. Ob 18.30 pa bo sledila otroška predstava gledališča FruFru Zimska pravljica.

Podroben program dogajanja v Pravljični hiški si lahko preberete na www.visitkamnik.com.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice