Mali grad

Vrata odpira turistični sejem Natour Alpe Adria

25.01.2016

 

Vrata odpira turistični sejem Natour Alpe AdriaOd 27. do 30. januarja se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal osrednji turistični sejem Natour Alpe Adria, ki je od letos dalje še posebno trajnostno usmerjen. Na sejmu se bo tako kot vsako leto predstavil tudi Kamnik z okolico, in sicer od srede, 27. januarja 2016, na slovenski turistični stojnici »I feel Slovenia« v Marmorni dvorani kot ena izmed šestih slovenskih destinacij, ki so v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma pridobile znak Slovenia Green. V okviru Turistične zveze Slovenije se bodo v Stekleni dvorani predstavila kamniška turistična društva, predstavitev pa bo potekala tudi v okviru stojnice RDO Osrednja Slovenija s pomočjo Razvojnega centra Srce Slovenije. Poleg degustacije jedi Okusi Kamnika, bomo obiskovalce sejma animirali s pomočjo pastirskih oblačil in rekvizitov iz Velike planine, v četrtek, 28. januarja 2016, bodo kamniške keramičarke prikazale slikanje na keramiko in predstavile kamniško majolko, v soboto, 30. januarja 2016, pa bodo imeli obiskovalci možnost narediti tudi svoj trnič.

Posebno želimo izpostaviti še dogodek v sredo, 27. januarja 2016, ko bo v dvorani C od 10. do 18. ure potekal festival »Več znanja za več turizma« in turistična tržnica srednjih šol na temo zelenega turizma. Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. 

Svoje raziskovalne naloge bodo predstavili dijaki slovenskih srednjih šol med katerimi so tudi dijaki 4. letnika Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik z nalogo "Stop smogu, z naravo v slogu!". Žan Potočnik, Luka Štuklec in Sadije Ajazaj so se pri nalogi, s katero tekmujejo, osredotočili na degradirano območje kamniškega KIK-a. Seveda vabljeni, da podprete njihovo nalogo z »všečki«, pod zaporedno številko 3 in na spletni povezavi http://www.turisticna-zveza.si/projekt.php?id=12&leto=vsi, ter jim s tem pomagate, da prejmejo nagrado.

Sejem Natour Alpe Adria bo potekal od srede, 27. januarja 2016, do sobote, 30. januarja 2016, od 10. do 19. ure, več o sejmu pa najdete na spletni povezavi: http://www.natour-alpeadria.si/.

Vabljeni.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice