Mali grad

Vrata grajske kapele na Malem gradu odprta

16.06.2015

 

Na strmi skali sredi mesta, na Malem gradu, stoji kapela Sv. Eligija, ki predstavlja enega izmed najpomembnejših slovenskih kulturno-umetniških spomenikov. Največji biser s katerim se ponašamo Kamničani bo tudi v letošnji poletni sezoni sprejemal obiskovalce z vsega sveta. Grajska vrata kapele bodo odprta vse od 15. junija pa do nedelje, 13. septembra 2015, vsak dan od 9. do 19. ure.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo opravili nekaj vzdrževanih del v okolici kapele in se tako pripravili na začetek glavne turistične sezone. Mali grad je odlična točka za oddih obiskovalcev mesta, ki lahko pod krošnjami mogočnih dreves posedijo v senci in uživajo v prekrasnem razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe.

Vstopnina v kapelo za odrasle znaša 2,50 evra, za otroke pa 1,50 evra. Obisk kapele je možen tudi v okviru vodenega ogleda, v poletnem času pa na malograjski vzpetini deluje tudi TIC točka.

Pobočje Malega gradu bo v poletnih mesecih idealna kulisa za nekatere kulturne prireditve ali pa samo za čisto preprost sprehod. Občutite grajski utrip, obiščite kapelo Sv. Eligija na Malem gradu in užijte vso njeno romantiko tisočletij.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografija: KD Priden Možic

 

 


<< Nazaj | Novice