Mali grad

Vprašalnik o potovalnih navadah Kamničank in Kamničanov ter o hoji v Kamniku

25.05.2018

 

Vprašalnik o potovalnih navadah Kamničank in Kamničanov ter o hoji v KamnikuV okviru projekta CityWalk, katerega pilotna občina je Občina Kamnik, je pripravljena anketa o potovalnih navadah Kamničank in Kamničanov ter hoji v Kamniku. V sklopu CityWalk-a je namreč eden od predvidenih rezultatov tudi študija o pešačenju (hodljivosti) v Kamniku z jasno nalogo pripraviti dva načrta uvajanja hoje v mestu in en pilotni projekt za podporo hoji.

Vse občanke in občane vljudno vabimo, da si vzamete nekaj minut ter odgovorite na pripravljena vprašanja, ki so dostopna na povezavi:  https://www.1ka.si/a/172523.

Najlepše pa se vam zahvaljujemo, saj so Vaši odgovori za nas zelo pomembni.

Projekt CityWalk

Projekt CityWalk bo pomagal mestom v Podonavski regiji, da bodo zmanjšala emisije in hrup ter postala varnejši prostori za življenje, s pomočjo okrepljene vloge trajnostnih oblik mobilnosti, zlasti aktivnih oblik transporta – pešačenja in kolesarjenja. Projektne aktivnosti, ki so usmerjene v ozaveščanje o trajnostnih oblikah mobilnosti in v odpravo morebitnih ovir zanje, bodo služile kot podpora ukrepom Celostne prometne strategije Občine Kamnik. Da bi zagotovili slednje, projekt med drugim predvideva vzpostavitev lokalnih skupin deležnikov, ki bodo sooblikovale načrtovanje pešačenja in skrbele za ozaveščanje lokalnega prebivalstva o pomembnosti okolju prijaznih oblik mobilnosti v mestih.

Več informacij o projektu in njegovih aktivnostih je na voljo na spletni strani projekta: www.interreg-danube.eu/citywalk in Facebook strani: @CityWalk.project na spletni povezavi fb.me/CityWalk.project.

 


<< Nazaj | Novice