Mali grad

Voščilo župana Mateja Slaparja ob prihajajočih praznikih

27.04.2020

 

Voščilo župana Mateja Slaparja ob prihajajočih praznikihSpoštovane občanke, spoštovani občani,

ob današnjem državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, in bližajočem se mednarodnem prazniku dela, 1. maju, vam iskreno čestitam. Oba praznika bosta še vedno zaznamovana z ukrepi za zajezitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 in tradicionalnih prireditev ne bomo mogli izvesti, pa vendar vam želim iskrenega in zasluženega praznovanja v družinskih krogih.

Slovenski narod je bil večkrat pred težkimi preizkušnjami, vendar smo vedno znova dokazali, da nismo le marljiv, pogumen in vzdržljiv narod, ampak tudi narod, ki se bori za svojo domovino, jezik in kulturo. Žal so mogli nekateri, tudi in predvsem za našo svobodo, žrtvovati svoje življenje, zato slava njim, ki so za nas in za našo domovino darovali največ, kar posameznik lahko da. Tudi delavske pravice niso vedno in povsod samoumevne in marsikje po svetu se še danes borijo za minimalne standarde. Delo je vrednota in edino z delom in s pravim pristopom vodenja lahko govorimo o razvoju. V teh prelomnih časih bo še kako potrebna solidarnost, strpnost in skupen pristop pri reševanju situacije, v kateri smo se znašli. Slovenci smo priden in deloven narod, zato sem prepričan, da bomo tudi v teh posebnih časih situaciji kos in vam ob obeh praznikih tudi iskreno čestitam.

Bodimo ponosni, da smo Kamničanke in Kamničani, Slovenke in Slovenci delaven in priden narod.

Vaš župan Matej Slapar 


Vsako leto v Parku Evropa s slovesnostjo obeležimo državni praznik, dan upora proti okupatorju. Zaradi razmer, ki smo jim priča v preteklih dveh mesecih, letošnje leto prireditve nismo organizirali, a so dopoldan k spomeniku revolucije vseeno položili venec. Venec so v spomin in opomin na polpreteklo zgodovino položili predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Dušan Božičnik, podpredsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik in predsednik KO Kamnik – center Emil Grzinčič ter predsednik KO Duplica – Volčji Potok Tone Žibert.

Posebno noto dogodku sta z recitacijo in glasbo dodala Anja Bezlova ter Gašper Selko.


<< Nazaj | Novice