Mali grad

Voščilo župana Marjana Šarca ob prihajajočih praznikih

30.12.2013

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani Občine Kamnik,

še nekaj dni nas loči do spremembe letnice na koledarju. Vsakemu od nas se je kakšna stvar v odhajajočem letu še posebej vtisnila v spomin. Dobrih stvari se bomo spominjali raje kot slabih, a brez obojih ni življenja. Uspeh preteklega leta lahko merimo po različnih kriterijih, a najpomembnejše je, koliko ljudem smo olajšali življenje s svojim ravnanjem ali morda zgolj s spodbudno besedo.

Občina Kamnik je svoje ravnanje usmerila v realizacijo mnogih investicij, ki so pomembne ali pa so v veliki meri olajšale življenje posameznika in celotne družbe. Mnogo je področij, kjer smo bili uspešni, na nekaterih področjih, pa bomo do končne pike na i morali še počakati. V mislih imam predvsem investicijo v Osnovno šolo Toma Brejca in nadgradnjo Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik ter izgradnjo kanalizacijskega omrežja na območju Tunjic, Stranj in Tuhinjske doline. Potem, ko smo nadoknadili velik zaostanek, nam je uspelo zadostiti vsem pogojem, čeprav je tudi država ves čas spreminjala pravila igre. Danes, ko imamo vse pripravljeno za začetek del (gradbena dovoljenja, izbrane izvajalce, …), se je zapletlo na državnem nivoju. Čakamo namreč odločbo države za začetek projekta. Veliko naporov vlagamo, da bi pridobili odločbo, sicer bo 250 milijonov evrov ostalo v Bruslju. Trudili se bomo še naprej, a vse ni odvisno samo od nas.

Prihaja čas praznovanja, ki s seboj nosi pridih čarobnosti in neprikritega veselja ter zabave. A žal ne za vse. Veliko je ljudi, ki jim bo te dni težko pri srcu zaradi bolezni, revščine, osamljenosti. Spomnimo se tudi teh ljudi in jim skušajmo olajšati tegobe, kajti nikoli ne vemo, kdaj nas lahko doleti enako.

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

iskrena hvala Vam za vse, kar dobrega postorite za našo občino. Naj bodo dobri in pošteni ljudje še tako brez moči, je samo zaradi njih življenje vredno življenja.

Iskreno Vam želim, da bi preživeli praznike s tistimi, ki jih imate radi in na način, ki vam je najbolj pri srcu. Voščim Vam miren in doživet božič ter vse dobro v letu, ki prihaja. Ne zapravljajmo življenja z negativnostjo in slabimi nameni ter medsebojnimi spori, temveč iščimo dobro v ljudeh in se veselimo tistega, kar imamo, ne objokujmo, česar nimamo.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice