Mali grad

Voščilo župana Marjana Šarca ob prihajajočih praznikih

23.12.2014

 

Spoštovane občanke in občani,

razmišljal sem, kaj napisati v pričujočih vrsticah, ki so mi na voljo za praznične misli. Izteka se, v vseh pogledih, pestro in zahtevno leto. Za nami so naravne ujme, kar troje volitev, še vedno se ukvarjamo tudi z gospodarskimi in socialnimi težavami. Lahko bi ugotovili tudi, da smo bili pogosto izčrpani od vseh teh naporov, ki nam jih je povzročila narava in gospodarske razmere v Sloveniji.

Naj praznični čas prinese mir sprtim, povezanost osamljenim in upanje tistim, ki so tik pred tem, da klonejo pod težo obupa. Vedno obstajajo rešitve, samo prepoznati jih moramo. Ni jih malo, ki se praznikov bojijo, saj se za praznike njihovi problemi zdijo še večji in še težje rešljivi. Če tisti, ki imamo še vedno vsega dovolj, le malo spremenimo miselnost, lahko tistim, ki živijo v pomanjkanju, pomagamo lajšati njihovo stisko in polepšamo praznične dni.

Se sporočilo praznika izraža v prekomerni pijači in jedači, kilometrih lučk, ognjemetih, celo v petardah? Ne! Je skrito in tiho globoko v srcih, na plan pride šele v umirjenosti in pripravljenosti pomisliti zlasti na najšibkejše člane naše družbe.

Spoštovani, za praznike Vam želim iskrenega veselja in zadovoljstva, poguma in upanja, v letu 2015 pa čim več izpolnjenih ciljev.

Za konec mi dovolite, da Vam čestitam ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti v upanju, da se bo družbena zavest razvijala v smeri, ko bo vsak čutil odgovornost zase in do sočloveka, odgovornost do države, ki so si jo naši predniki priborili z željo, da bi vsi živeli samostojno in pravično. 

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice