Mali grad

Voščilo župana Marjana Šarca

25.12.2012

 

Spoštovane občanke in občani občine Kamnik!

Staro leto se počasi poslavlja od nas in daje prostor letu, ki prihaja. Kakšno bo? Bo bolj prijazno, kot je bilo leto 2012, bolj mirno, manj prežeto z vsesplošno krizo, bomo zdravi? To se sprašuje vsak izmed nas, a odgovoriti si ne more. Nihče ne ve, kaj prinaša prihodnost.

Lahko pa ob koncu leta pogledamo mesece, ki so minili. Za marsikoga prehitro. Občina Kamnik je svoje napore posvečala mnogim projektom, ki so pomembni za življenje posameznika in celotne družbe. Mnogo je področij, kjer smo bili uspešni, na kakšnem področju bi bili lahko bolj, a vedno se ne izteče tako, kot si želimo.

Veliko smo postorili na področju družbenih dejavnosti, ki zajemajo tudi največji delež proračuna. Pri tem mislim na obnove podružničnih šol, dveh vrtcev in zamenjavo oken na Osnovni šoli 27. julija. Začeli pa smo tudi s prenovo in dograditvijo Osnovne šole Toma Brejca, ki je daleč najpomembnejši projekt naše občine. Po letih pisanj in polemik je naposled prišel tudi čas za začetek del.

V leto 2013 vstopamo s sprejetim proračunom, ki bo omogočil nemoteno delovanje Občine. Žal bomo morali prvič najeti premostitveno posojilo za OŠ Toma Brejca v zgornji meji 2,7 mio evrov, za čas izplačila državnih sredstev (3,1 mio evrov), kjer je zadnji obrok obljubljen leta 2016. Zavedamo se, da glede na stanje države, ta denar tudi izpade. To ne bi bilo presenečenje in zahteva realno razmišljanje. V proračunu smo skušali čim manj zmanjševati sredstva vsem dejavnostim, saj zaradi gradnje šole ne more zastati vsa občina, ampak moramo zadostiti tudi drugim potrebam občank in občanov.

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

Iskrena hvala Vam za vse, kar dobrega postorite za našo občino. Verjamem, da vse, kar je na prvi pogled daleč, lahko postane dosegljivo, da bo vse kar načrtujemo, ostalo v duhu upanja, vztrajnosti in poguma.

V prazničnih dneh Vam želim trdnega zdravja, razumevanja ter jasnega pogleda v prihodnost. Naj vsak najde notranji mir in harmonijo na poti do sočloveka. Čisto preprosto, bodimo si ljudje in vse bo uresničljivo!

Hkrati Vam čestitam ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice