Mali grad

Voščilo župana Marjana Šarca

23.12.2015

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

korak letošnjega leta bomo počasi upočasnili, nekoliko odložili vsakdanje skrbi in se posvetili prijetnim dogajanjem. A ne vsi, saj letošnje leto ni bilo do vseh prijazno, saj je življenje včasih neizprosno in nam ne omogoči izpolnitve naših želja. Tudi našo lokalno skupnost je leto, ki se poslavlja, večkrat postavilo na preizkušnjo. Včasih smo zmogli, drugič ne. Ljudje smo nepopolna bitja, naše napake nas velikokrat premagajo, a če jih znamo obrniti v svoj prid in se iz njih učiti, so koristne.

V celoti gledano smo bili uspešni, premagali smo nekatere težave, ki so dolga leta čakale na rešitev. Lahko in moramo biti ponosni na prehojeno pot leta 2015. Pozabimo na nesoglasja, ki so morda prišla med nas, saj z njimi ni vredno izgubljati časa. Včerajšnji dan je za vedno minil, današnji mineva, jutrišnji pa nam pušča še vse odprto in od vseh nas je odvisno, kako bo minil.

Drage občanke, dragi občani, naj Vas praznični dnevi navdajo z upanjem, veseljem, predvsem pa notranjim mirom, ki ga vsi potrebujemo. Nekateri boste praznike preživeli na delovnih mestih v skrbi za sočloveka. Vsem voščim mirno preživet božič in zdravja ter uspeha polno leto 2016.

Za konec mi dovolite, da Vam čestitam ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, prazniku prvega večjega koraka k samostojni Sloveniji, predvsem pa tudi prazniku volilne udeležbe in narodne zavesti. Dobili smo obet svoje države. Takrat smo veliko dosegli in veliko bomo morali še doseči, če bomo hoteli kot narod preživeti. Tega ne pozabimo in bodimo odgovorni državljani. Odgovorni za vse, ki so se borili za svobodno Slovenijo in odgovorni za naše zanamce.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice