Mali grad

Voščilo in povabilo župana Marjana Šarca na prireditve ob prihajajočih praznikih

26.04.2018

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

iskreno Vam čestitam ob dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, ter mednarodnem prazniku delavstva, 1. maju, dnevu, ko praznujemo spomin na delavce, ki so se leta 1886 znali upreti in zahtevati več pravic.

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

Vabim Vas, da se udeležite slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju, ki bo v četrtek, 26. aprila 2018, ob 18. uri v Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji v Kamniku.

Slavnostni govornik bo predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Dušan Božičnik.

Ob prisotnosti zastavonoš veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik bodo v kulturnem programu nastopili Mestna godba Kamnik ter dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Prvomajsko praznovanje na Starem gradu nad Kamnikom

Mednarodni simbol solidarnosti bomo, v duhu širjenja misli združitve delavskega razreda v boju proti izkoriščanju in uresničevanju zahtev izpred 132 let, tretje leto zapored obeležili na priljubljeni kamniški izletniški točki, na Starem gradu nad Kamnikom.

Prvomajsko jutro lahko začnete ob zvokih TRADICIONALNE BUDNICE MESTNE GODBE KAMNIK, ki jo bodo članice in člani Mestne godbe Kamnik skupaj s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika sklenili na Starem gradu.

Od 8. ure dalje bo tam na voljo prvomajski golaž, ob 11. uri pa se bo začelo prvomajsko praznovanje. Tokrat nas bo zabavala zasedba Kranjci, s katerimi boste torkovo druženje lahko nadaljevali še v pozne popoldanske ure.

Brezplačni avtobusni prevoz in sprememba prometnega režima

Tudi letos smo poskrbeli za tiste, ki zaradi kakršnih koli razlogov na priljubljeno kamniško izletniško točko ne boste mogli peš. Organiziran bo namreč brezplačen prevoz izpred parkirišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik, in sicer po sledečem voznem redu:

KAMNIK–STARI GRAD (parkirišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra)

STARI GRAD–KAMNIK (Stari grad)

V torek, 1. maja 2018, bo od 6. do 15. ure veljala popolna zapora javne poti Cesta na Kamniški Stari grad.

Obeležimo mednarodni praznik dela skupaj.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice