Mali grad

Voščilo in povabilo župana Marjana Šarca na prireditve ob prihajajočih praznikih

25.04.2017

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

iskreno Vam čestitam ob dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, ter mednarodnem prazniku delavstva, 1. maju, dnevu, ko praznujemo spomin na delavce, ki so se leta 1886 znali upreti in zahtevati več pravic.

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

Vabim Vas, da se udeležite slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju, ki bo v sredo, 26. aprila 2017, ob 18. uri v Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji v Kamniku.

Slavnostni govornik bo glavni podčastnik 1. brigade Slovenske vojske, praporščak Iztok Racman.

Ob prisotnosti zastavonoš veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik bodo v kulturnem programu nastopili Mestna godba Kamnik ter Združeni kamniški pevci in recitatorji.

Odprtje prenovljenega gostišča na Starem gradu

Vabim vas, da se v nedeljo, 30. aprila 2017, ob 18. uri udeležite odprtja prenovljenega gostišča, ki ga bomo predali novemu najemniku Borisu Golobu.

»Eden drug'mu ogenj dajmo« - kresovanje na Starem gradu

Mednarodni simbol solidarnosti bomo drugo leto zapored obeležili na priljubljeni kamniški izletniški točki, na Starem gradu, tokrat pod geslom »Eden drug'mu ogenj dajmo«. Na predvečer, torej v nedeljo, 30. aprila 2017, vas vabim na obuditev tradicije kresovanja. Prenovljeno podobo gostišča na Starem gradu bo ob 19.30 dodatno popestrila otroška razigranost, peka penic in hrenovk, nabiranje dračja za otroški kres, ansambel Domačini in za konec, ob 21. uri, še prižig prvomajskega kresa.

»Eden drug'mu ogenj dajmo« - prvomajsko praznovanje v majicah »Očistimo naš Stari grad«

Prvomajsko jutro lahko začnete ob zvokih tradicionalne prvomajske budnice, ki jo bodo članice in člani Mestne godbe Kamnik sklenili na Starem gradu, kjer se bo ob 11. uri pričel kulturni program z Andrejem Rozmanom – Rozo. Širili bomo misel, da se delavskih pravic ne brani samo enkrat na leto, ampak jih je potrebno braniti vseh 365 dni. Besede so sicer lepe, a ne nasitijo in ne prinesejo napredka. Samo dejanja so tista, ki štejejo. In ker smo skupaj, spoštovane občanke, spoštovani občani, 16. maja 2015 storili res veliko dejanje, Vas vabim, da v svojih omarah poiščete majico z napisom »Očistimo naš Stari grad«, jo oblečete, si s tem prislužite prvomajski golaž in praznični ponedeljek sklenete ob zvokih ansambla Roka Žlindre.

Brezplačni avtobusni prevoz in sprememba prometnega režima

Tudi letošnje leto bo, za vse tiste, ki zaradi kakršnih koli razlogov na priljubljeno kamniško izletniško točko ne boste mogli peš, organiziran brezplačen prevoz izpred parkirišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik, in sicer po naslednjem voznem redu.

Kamnik-Stari grad

Stari grad – Kamnik

ob 18:30

Ob 20:30 (za udeležence otroškega kresa)

Ob 19:30

Ob 23:00

Ob 20:00

Ob 23:30

 

Ob 24:00

    

Kamnik-Stari grad

Stari grad - Kamnik

ob 9:40                            

ob 14:30

ob 10:00                         

ob 15:00

ob 10:40                         

Ob 15:30


Od nedelje, 30. aprila 2017, od 18. ure do ponedeljka, 1. maja 2017, do 22. ure bo veljala popolna zapora javne poti Cesta na Kamniški Stari grad. 


Obeležimo mednarodni praznik dela skupaj.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice