Mali grad

Voščilo in povabilo župana Marjana Šarca na prireditve ob prihajajočih praznikih

25.04.2016

 

Voščilo in povabilo župana Marjana Šarca na prireditve ob prihajajočih praznikihSpoštovane občanke, spoštovani občani,

dovolite mi, da Vam čestitam ob dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, ter mednarodnem prazniku delavstva, 1. maju, dnevu, ki predstavlja mednarodni simbol solidarnosti vseh delavcev.

Vabim Vas, da se udeležite slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju, ki bo v torek, 26. aprila 2016, ob 18. uri v centru Kamnika Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji. Slavnostni govornik bo podžupan Igor Žavbi. Ob prisotnosti praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik bodo v kulturnem programu nastopili Mestna godba Kamnik ter Združeni kamniški pevci in recitatorji.

Prvomajska pravljica na Starem gradu, kot smo to leto poimenovali prireditve ob 1. maju, se bo začela že na predvečer, torej v soboto, 30. aprila 2016, kamor ste vabljeni, da se ob 20. uri udeležite branja zgodb o delu, delavstvu in naši domovini ob ognjenem ambientu ter nastopa glasbene skupine Za zdele Melisa, Rok in Marjan Spruk.

Nekoč so delavci na prvi maj jutro začeli z budnico delavske godbe. Vabim Vas, da letošnje prvomajsko jutro tudi Vi začnete s tradicionalno prvomajsko budnico Mestne godbe Kamnik, ki jo bodo sklenili na Starem gradu, kjer se bo ob 11. uri pričela prireditev ob prazniku dela. Delo in delavstvo žal izgubljata nekdanji pomen, predvsem nista več vrednoti, kot bi morali biti. Ne bomo objokovali časov, ki so minili in se spraševali česa vse ni, temveč se bomo družili z iskrenim namenom povezovanja, saj je to temelj dobrih odnosov in razvoja. V prijetno popoldansko popoldne nas bodo ob prvomajskem golažu in drugih jedeh popeljali Ljudske pevke predice, Mestna godba Kamnik in skupina Špica.

Vabim Vas, da skupaj s sorodniki, znanci in prijatelji pridete na Stari grad peš, za tiste, ki zaradi kakršnihkoli razlogov na priljubljeno kamniško izletniško točko ne boste mogli peš, pa smo organizirali brezplačen prevoz izpred parkirišča pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik (točen vozni red si lahko ogledate tukaj).

Obeležimo mednarodni praznik dela skupaj.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice