Mali grad

Vojaški obvezniki na seznanitvi v občini Kamnik

16.04.2013

 

Letošnjega marca je Uprava za obrambo Ljubljana pričela z vabili na seznanitev z dolžnostmi in pravicami vojaške obveznike rojene leta 1995 iz občine Kamnik. Seznanitve, ki je potekala danes v prostorih PGD Kamnik, so se udeležili številni mladi fantje, ki so prisluhnili besedam podčastnikov za pridobivanje kadra švod Romana Lundra in švod Sandija Kolareva.

Obe skupini obveznikov pa je pozdravil tudi župan Marjan Šarec, ki je poudaril prednosti Slovenske vojske, predvsem pa izpostavil čut tovarištva, kolegialnosti, biti človek za človeka, ki se pokaže predvsem pri raznoraznih nesrečah, kjer tudi Slovenska vojska igra poglavitni element pomoči. Zbranim je zaželel zanimivo predavanje in uspeha na njihovi življenjski poti.

Na seznanitvi so vojaškim obveznikom predstavili vojaško dolžnost v miru in ob neposredni vojni nevarnosti ter prostovoljne službe, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja. Ob filmski predstavitvi poklica vojak so jim predstavili tudi možnosti zaposlitve v Slovenski vojski in pogodbenega opravljanja vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske.

Ob koncu so pripadniki 10. MOTB obveznikom na dvorišču pred gasilskim domom PGD Kamnik predstavili svojo oborožitev in opremo.


<< Nazaj | Novice