Mali grad

Vodja kuhinje družbe Velika planina d.o.o. Andraž Močnik kot prostovoljec sodeluje v Karitasovem programu »Počitnice Biserov«

22.07.2015

 

Andraž Močnik, vodja kuhinje družbe Velika planina, d.o.o. tudi letos kot prostovoljec – kuhar sodeluje v Karitasovem programu »Počitnice Biserov«, ki je namenjen letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.

Program Počitnice Biserov je program letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin v organizaciji Slovenske karitas. Strokovno vodeni tedni za otroke in mladostnike iz celotne Slovenije se izvajajo v štirih tednih v Portorožu. V program Počitnice Biserov so vključeni otroci in mladostniki iz socialno ali materialno ogroženih družin, rejniških družin, … V štirih tednih mladi prostovoljci - animatorji prevzamejo skrb in odgovornost za otroke in mladostnike v različnih dejavnostih v programu preko celega dneva in tudi noči ter pri pomoči kuharju/ici v tehnični ekipi. Glede na to, da je to počitniški program v Portorožu, so temelj programa aktivnosti povezane s plavanjem in drugimi športnimi aktivnostmi ter različnimi prostočasnimi dejavnostmi kot so ustvarjalne delavnice, basni, petje ter različne igre. Pri tem je zelo pomembno osebno spremljanje vsakega otroka posebej. Vsekakor pa je izrednega pomena priprava obrokov za vse udeležence letovanja.

Andraž se je letos četrtič udeležil Počitnic Biserov in sodeluje kot prostovoljec - kuhar v tehnični ekipi, kjer je svoje znanje namenil prostovoljnemu delu. S svojo delavnostjo, marljivostjo in dobrim timskim sodelovanjem pripravlja obroke in vodi tehnično ekipo, v kateri sodelujejo še trije prostovoljci.

Andraž na letošnjem letovanju pripravljal dnevne obroke za 60 oseb v tednu od 20. 7. do 27. 7. 2015, kar predstavlja opravljenih preko 120 prostovoljnih ur. V celoten tednu Andraž svoj čas posveča udeležencem letovanja. Poleg priprave obrokov svoj prosti čas nameni tudi za igro in delo z otroki in mladostniki, ki so se udeležili letovanja.

Besedilo in fotografiji: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice