Mali grad

Vljudno vabljeni na delavnico speciAlps

29.01.2019

 

Vljudno vabljeni na delavnico speciAlpsVabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, kjer bomo spregovorili o tem kako občani vidimo naše okolje, kako je občanom pomembno ohranjanje biotske pestrosti in katera so tista območja v naši občini, ki jih moramo ohraniti. Delavnica bo potekala v sredo, 30. januarja 2019, ob 17. uri v Samostanu Mekinje, moderiral pa jo bo Martin Šolar.

O projektu

Občina Kamnik, skupaj z občinama Kranjska Gora in Bohinj, sodeluje pri projektu speciAlps, katerega cilji so prepoznavanje naravnih bogastev ter njihovo ohranjanje in vrednotenje. Projekt želi spodbujati regije h krepitvi naravne pestrosti alpskega prostora na medobčinski ravni in omogočiti doživljanje narave kot vsakodnevno izkušnjo. Območje treh občin nastopa pod skupnim imenom Slovenske Alpe. Velik del območja predstavlja neokrnjena narava, ki privablja številne turiste. Vse bolj se namreč razvijajo pohodništvo, kolesarjenje in prostočasni turizem. Regija se hitro razvija v vse bolj priljubljeno in pogosto obiskano turistično destinacijo. Težave, ki vznikajo v soju takšnega razvoja, se porajajo predvsem na področju prometa, pritisk na prostor je vedno večji in posledično izginjajo površine, bogate z raznovrstnim cvetjem, zelišči ali drugim zanimivim rastjem. Kmetijstvo, kjer se je še ohranilo postaja vse bolj intenzivno in tako se spreminjajo nekdanji cvetlični travniki, pašniki pa se zaraščajo. Suha travišča, mokrišča, žive meje, biotopi ali gozdovi so primeri naravnih bogastev, ki občinam na območju Alp dajejo veliko vrednost. Številnim živalim zagotavljajo življenjski prostor. Istočasno ljudje cenimo privlačnost in kakovost življenja v delujočem naravnem prostoru. Potenciali tega prostora še zdaleč niso izčrpani in aktivnosti občin in predvsem občanov na tem področju so zares dobrodošle.

Prosimo vas, da svojo prisotnost na delavnici potrdite na telefon 041/216 963 ali na elektronski naslov barbara.strajnar@kamnik.si.

Vabilo

Fotografija: Jošt Gantar


<< Nazaj | Novice