Mali grad

Vikend odprtih vrat v Kamniku za planine, terme, sprehod po mestu in Okuse Kamnika

17.10.2015

 

Popestrite svoje dneve na Vikendu odprtih vrat v Kamniku, ki bo potekal od petka, 23. oktobra 2015, do nedelje, 25. oktobra 2015. Razvajali se boste lahko z Okusi Kamnika, odkrivali tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave v Srcu Slovenije. Številni ponudniki v krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami pripravljajo posebne ugodnosti in srčkana presenečenja.

Na Veliko Planino se lahko ob vikendu odprtih vrat odpravite z nihalko ceneje: plača 1, peljeta se 2 (ob nakupu povratnih kart druga karta brezplačno). Prav tako pa v Gostilni Pod žičnico te dni velja 10-odstotni popust za vse jedi po naročilu. V Termah Snovik v vseh treh dneh odprtih vrat velja 10-odstotni popust za karte za kopanje od 11. do 13. ure. V restavraciji Potočka, ki se nahaja v Termah Snovik, pa vam podarijo srčkan piškot. Prejmete ga lahko tudi v Kavarnici na Glavnem trgu. Vikend bo še lepši ob obisku Arboretuma Volčji Potok, kjer boste ob prihodu prejeli brezplačno čebulico tulipana. V ateljeju Tatjane Hlačer, Perovo 18b, v Kamniku, lahko v petek, 23. oktobra, od 10. do 18. ure spoznavate keramične tehnike, različne gline in preizkusite lastne spretnosti pri delu z lončarskim vretenom.

V soboto, 24. oktobra, ne zamudite tržnice »Okusi Kamnika – podeželje in eko«, ki jo prireja Zavod za turizem in šport Kamnik. Od 8. do 13. ure bodo pozdravili jesen in vsakemu obiskovalcu podarili jesensko sadiko cvetja. Odvijale se bodo tudi Kuharske delavnice v Ateljeju mizarstva Štolfa na Šutni 2 v Kamniku, in sicer od 10. do 12. ure.

V soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra, spoznavajte lepote Kamnika in okolice na brezplačnih vodenjih po mestu z začetkom ob 10. uri prTIC Kamnik. Spoznavanje mestnih ulic omogoča Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. Na Budnarjevi domačiji v Zgornjih Palovčah 5 se ustavite v soboto ob 10. uri na ustvarjalnih delavnicah za otroke z Meti&Greti, v nedeljo pa ob 15. uri na prikazu peke kruha v krušni peči. Kamnik pa si lahko ogledate tudi z brezplačno vožnjo z Kamnik busom, ki ves vikend in v času jesenskih šolskih počitnic vozi brezplačno. V hiši Keramike na Šutni 29, Kamnik, bodo obiskovalci od 10. do 13. ure in od 16. do 19. ure imeli možnost ustvarjanja na lončarskem vretenu in spoznavanja različnih tehnik poslikave.

Vse tri dni, torej od petka do nedelje, okusite Kamnik malo drugače:

Ob obisku točk, označenih s srčki, lahko gostje izpolnijo nagradni kupon za sodelovanje v nagradnem žrebanju za družinsko kopanje v Termah Snovik. Nagradno žrebanje se bo odvilo novembra letos.

Več informacij: Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o., telefon: 01 89 62 710; e-pošta: info@razvoj.si in Agencija Andreja Jernejčič – Lin&Nil, telefona: 01 547 65 18, 041 812 669; e-pošta: info@jernejcic.si.

Besedilo in fotografiji: Ana Savšek, Razvojni center Srca Slovenije


<< Nazaj | Novice