Mali grad

Veselo v Kamnik in ... program Kamfesta je tukaj

20.07.2018

 

Veselo v Kamnik in ... program Kamfesta je tukajTudi letošnji avgust bo v Kamniku obarvan s festivalskimi barvami Kamfesta, v letu 2018 pa bomo priča že njegovi 15. izvedbi. Pred vami je program, ki bo napolnil odre v Keršmančevem parku, del festivala, natačneje letni kino, se bo odvijal v Mekinjskem samostanu, prav posebni dogodki pa bodo na ogled na začetku nekdanje smodnišnice v Katzenbergu, kjer se bo odvijala tudi Kamfestovska šola, in na mobilnem odru, ki bo vsak dan krožil po različnih mestih. Torej 15 prizorišč ob 15. rojstnem dnevu največjega regijskega poletnega festivala.

Vabljeni v Kamnik med 10. in 18. avgustom, ko bodo kamniške ulice in parki polni glasbenih ritmov, otroških in gledaliških impro predstav, razstave, kina na prostem in plesa ter nepozabne zabave za vse generacije. Za devet festivalskih dni in 60 dogodkov so poskrbeli producenti Kamfesta Kulturno društvo Priden možic skupaj s soproducenti in prijatelji.

Uvodnik

Vodja programske ekipe Festivala Kamfest Goran Završnik: »Verjetno v času, ko se najbolj ceni princip naredi in prodaj, obletnice nimajo več teže. A je vendarle velika stvar, da smo, skupaj z vami, Kamfest pripeljali do petnajste stopnice. Kamfest je od nekdaj povezoval. Poudarjal kulturo bivanja v našem mestu in širše. Razmišljamo globalno, delamo lokalno. V tem vrstnem redu, ne obratno. Kamnik je bilo in bo spet moderno mesto, z moderno kulturno produkcijo, z jasno razvojno in kulturno strategijo. Časi, ki so, potrebujejo v rokah knjigo, čopič, nalivno pero in na ušesih slušalke z dobro glasbo, ne pa pušk in internetnih hujskačev. Časi, ki so, ne potrebujejo prilivanja dizla na ogenj, potrebujejo jasno besedo, gib, masko, ki bo pokazala našo notranjost, ne pa prekrivala frustracije. Časi, ki so, potrebujejo vzornike, ne dirigentov brez vizije. Letošnji Kamfest vam bo pokazal kraje, ki ste jih do sedaj samo sanjali. Prišli bodo od vsepovsod, iz Italije, Nizozemske, Tunizije, Francije, Avstralije, Finske, da se z vami pogovorijo. Oni na odru, vi kot publika. Enakovredno. Ne samo v parku, tudi vsepovsod naokoli Kamnika. Glasba, ples, gledališče, razstave, astronomija. Kamfest se je za petnajsti rojstni dan razpel od Duplice in Tunjic do Snovika in tovarne Titan. Za konec pa napoved, ki sem jo hotel napisati vsa leta do sedaj. Letošnji Kamfest odpirajo mojstri godci kamniški. Arche, ki smo jih občudovali v 90’, so se zbrali za Kamfestovih petnajst. Za nekoga zgolj nostalgija, za nekoga dobra muzika, zame pa predvsem dokaz, da kultura ni zgolj instant ideja, ki deluje na principu ponudbe in povpraševanja, ampak osnova našega bivanja. Veselo v Kamnik in ... ostan’mo mal’ kle!«

Prizorišča

Keršmančev park - Otroški oder - z družabnim dogajanjem, ustvarjalnimi delavnicami in lutkovnimi predstavami za družine z otroki

Keršmančev park - Glavni oder -  z razgledom na Kamniško Bistrico s sijočim, mednarodno-zabavnim programom

Keršmančev park - Večerni oder - manjši oder v neposredni bližini glavnega festivalskega dogajanja z glasbo perspektivnih muzikaličnih zasedb

Letni kino v samostanu Mekinje - nudi med svojimi skrivnostnimi zidovi poslastico za vse filmske sladokusce

Mobilni oder - vsak dan bo všel nekje drugje in bo obogaten z gledališčem, multimedijsko umetnostjo in glasbo

PROGRAM

Petek, 10. avgust


Sobota, 11. avgust


Nedelja, 12. avgust


Ponedeljek, 13. avgust


 Torek, 14. avgust


Sreda, 15. avgust


Četrtek, 16. avgust


Petek, 17. avgust


Sobota, 18. avgust


Nedelja, 19. avgust

Ogled vseh dogodkov festivala je brezplačen, razen tistih označenih z: * vstopnina: 10 €. Vstopnice bo mogoče kupiti na vgodu na prizorišče.

Organizator festivala si pridržuje pravico do spremembe programa. Več o programu na: www.kamfest.org.

Prevoz in parkiranje

Tudi letos smo za vas pripravili kratke zapovedi o transportu, parkiranju in kulturalizaciji.


Kamfest je mestni festival, kar za obiskovalce prinaša obilico prednosti ... pa tudi slabosti - predvsem za tiste, ki se ne morejo ločiti od svojih jeklenih konjičkov. V kolikor živite v Kamniku ali bližini, vam v vsekakor priporočamo prihod peš ali s kolesom (oz. raznimi segwayi in podobnimi kontrapcijami, ako jih imate). Če prihajate iz bolj oddaljenih krajev, pa si lahko postrežete tudi z avtobusnim prevozom ali z vlako, če se raje vozite po tirnicah.

Postani prostovoljec Kamfesta 2018

V svoje vrste vabimo vse, ki bi želeli postati del prostovoljskega tabora in s tem obogatiti kulturno poletje Kamnika. Kot prostovoljec Kamfesta 2018:

S sodelovanjem in delom z izvrstno ekipo, boš pridobil dragocene izkušnje z organizacijo dogodkov in timskim delom, stkal nova poznanstva, imel brezplačen vstop na vsa prizorišča ter združil delo z zabavo.

Za dodatne informacije ali prijavo nam pišite na kamfest2018@gmail.com z zadevo ''Prostovoljec – Kamfest 2018'. Prijave polnoletnih prostovoljcev zbiramo do 3. avgusta.

Produkcija in pokrovitelji

Producent festivala: Kulturno društvo Priden možic
Soproducenti: MC Kotlovnica, Mestni kino Domžale
Festival so omogočili: Občina Kamnik, Ministrstvo za kulturo RS, JSKD OI Kamnik
Generalni pokrovitelj: Elektrina
Pokrovitelji in donatorji: Pivovarna Laško Union, Terme Snovik, JP CČN Domžale-Kamnik, Delavska hranilnica, COP d. o. o.
Medijski pokrovitelji: Amicus, Radio Študent, Modre novice
Organizator festivala Kamfest™ je KD Priden možic, Podlimbarskega pot 4, 1241 Kamnik.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na spletni strani Kamfesta 2018, na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo!

Besedilo: Goran Završnik, Gašper Selko, Anja Urankar, Anže Slana
Fotografije: arhiv Kamfesta 2017


<< Nazaj | Novice