Mali grad

Veselo v Kamnik

03.12.2021

 

Veselo v Kamnik»Vse stvari se pričnejo z drobno iskrico.
Če iskrico ujamemo in negujemo,
nastane majhen plamen, ki zaneti strast.
Ko plamen strasti razpihamo z ljubeznijo,
ogrejemo vsa srca sveta.«

(Čupakabra)

Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik vas bo v sodelovanju z Občino Kamnik in Zavodom za kulturo Kamnik v prazničnih decembrskih dneh skupaj s ponudniki na božičnem sejmu, ponudniki v starem mestnem jedru in ostalimi kulturnimi ustanovami ter društvi razveseljevala v teh decembrskih dneh. Za vas pripravljamo program prireditev, ki smo jih letos poimenovali Veselo v Kamnik.

Danes, v petek, 3. decembra, bo po tradicionalnem prižigu lučk, prižgala jih bosta župan Matej Slapar in direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc, mesto zažarelo v tisočih iskricah. Prav tako bo v ličnih lesenih hiškah od danes dalje vsak konec tedna, med 16. in 21. uro, na Glavnem trgu potekala praznična prodaja daril različnih ponudnikov. Tudi letos so se lokalni ponudniki v središču mesta potrudili tako s ponudbo darilc kot s spremljajočim prazničnim programom, zato vas vabimo, da jih podprete s svojim obiskom in nakupom božičnih in novoletnih darilc za svoje najdražje. Na Turistično-informacijski točki (Glavni trg 2) lahko že kupite letošnji Maistrov desetak in ga unovčite pri 21-ih ponudnikih starega mestnega jedra.  

V letošnjem decembrskem programu smo še posebno ponosni na drsališče, ki bo v času obratovanja postalo lepa popestritev zimskih dni tako za otroke kot otroke po srcu. Za vas smo drsališče na prostem ponovno postavili na Glavni trg, kjer boste lahko drsali od 3. decembra 2021 do 15. januarja 2022. Z veseljem vam sporočamo, da je drsanje brezplačno. Dogajanje na drsališču na prostem bo tako polno otroškega smeha in decembrskega veselja, najbolj navdušeni športniki pa boste na drsalni plošči kamniškega mestnega drsališča lahko drsali v ritmih glasbe.

Za ustvarjanje prazničnega vzdušja so tradicionalno poskrbeli otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik, Zasebnega vrtca Zarja, Zasebnega vrtca Sonček in Zasebnega vrtca Peter Pan ter CIRIUS-a Kamnik, Podružnične šole Vranja Peč, Osnovne šole Frana Albrehta, Osnovne šole Marije Vere in Osnovne šole 27. julij. Ulice Kamnika so že olepšali s smrečicami iz Arboretuma Volčji Potok in jih okrasili z novoletnimi okraski, ki so jih sami ustvarjali.

Vsak konec tedna ste prisrčno vabljeni na praznični sejem na Glavni trg, kjer boste lahko v lesenih hiškah vse do 19. decembra našli novoletna darila pri različnih ponudnikih. Vaše najdražje boste lahko razveselili z različnimi darili, kot so kape in rokavice, vratni termoforji, nahrbtniki, novoletni okraski, nakit, kristali, dekorativni unikatni izdelki za dom, slikami, naravno kozmetiko, domačimi suhomesnimi izdelki, domačo marmelado, mlekom in mlečnimi izdelki, jogurti, testeninami, piškoti, poticami, medenjaki in sladicami, medom in čebelarskimi pridelki in še in še. Seveda bo iz njih tudi prijetno zadišalo po sveže pečenih vafljih in božičnih praznikih. Namen lesenih prodajnih hišk je, da skupaj z že obstoječimi ponudniki storitev in izdelkov na Šutni in v mestnem jedru zaokrožimo podobo najlepše kamniške ulice in našega mesta kot malce drugačnega, a zanimivega in raznovrstnega nakupovalnega središča. Slednje se po dolgem času prebuja in prav vaš decembrski obisk bo potrdil naša prizadevanja k oživljanju starega mestnega jedra. Po zadnjem vladnem odloku bosta vhod in izhod iz sejemskega prostora ločena. Prav tako se bo preverjalo izpolnjevanje tako imenovanega pogoja PCT, zato vas prosimo, da dosledno upoštevate navodila organizatorja.

December bo poln dogajanja, zato vas vabimo, da se nam pridružite na številnih prireditvah, kjer se bo v programu in ponudbi našlo nekaj za vsakogar.

Letošnje Miklavževanje, v izvedbi Kulturnega društva dr. Franceta Steleta, bo ekipa Javnega zavoda za kulturo Kamnik izvedla v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik, in sicer v dveh predstavah v nedeljo, 5. decembra, ob 15.30 in pa ob 17. uri. V petek, 10. decembra, bo otroke razveselila ulična predstava Šola za zmaje - ognjena veseloigra (Čupakabra – žonglerska skupina), v nedeljo, 12. in 19. decembra, pa se lahko pridružite pohodu z baklami in obisku Božička ter Dedka Mraza.

V sklopu prazničnih prireditev Veselo v Kamnik vas vabimo na letošnjo novost v organizaciji Zavoda za kulturo Kamnik – pohod z baklami od Maleševe galerije na Glavnem trgu do Samostana Mekinje, kjer vas bosta obiskala Božiček (nedelja, 12. december) in Dedek Mraz (nedelja, 19. december). Kar dve nedelji zapored se boste lahko podali na to pot, na kateri boste doživeli tudi mala pripovedovalska presenečenja, ki jih pripravljamo v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik. Zberemo se ob 16. uri pred vhodom v Maleševo galerijo, udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave na info@samostanmekinje.si.

Z največjim veseljem vas vabimo tudi k odštevanju zaključka letošnjega leta in na praznične glasbene dogodke, ki se bodo odvijali v središču mesta, če bodo razmere to dopuščale. 

Ne bo vam žal, če se boste le za trenutek ustavili in uživali v toplem prazničnem ambientu novoletno okrašenega Kamnika, ali pa kar cel večer preživeli v naši družbi in družbi zanimivih nastopajočih za otroke in odrasle. Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Veselo v Kamnik, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com, spremljate pa nas lahko tudi na Facebook povezavi Živim Kamnik.

Glede na zdravstveno stanje v državi določene dogodke organizator lahko datumsko in vsebinsko prilagodi ali odpove. Vse morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani www.trgovski-center-kamnik.si, na Facebook profilu Kamnik – tisočletje dobrih kupčij in www.visitkamnik.si. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa in izvedbo prireditev izvedene s takrat veljavnimi ukrepi pristojnih institucij.

Program si lahko ogledate tudi TUKAJ.

Gremo veselo v Kamnik!

Besedilo: Zavod za turizem in šport Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik, arhiv Zavod za turizem in šport Kamnik in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice