Mali grad

Veselje ob odprtju prenovljene enote in dodatnega oddelka enote Cepetavček v Nevljah

25.10.2012

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs odprl prenovljeno enoto in dodatni oddelek enote Cepetavček Vrtca Anton Medveda Kamnik.

V sklopu sanacije so bile preurejene tudi sanitarije, zamenjane instalacije ter preurejena manjša zunanja igralna površina zaradi večjega števila vključenih otrok. Na novo sta opremljeni 2 igralnici, v eni igralnici pa je uporabljena že obstoječa oprema vrtca. Gradbena dela je izvedelo podjetje NGD d.o.o. Ljubljana, za notranjo in zunanjo opremo pa je poskrbelo podjetje Bruma d.o.o.. Vrednost investicije je znašala 112.400 evrov. V prenovljeni enoti, ki je v lasti Krajevne skupnosti Nevlje, je urejen dodatni oddelek za 12 otrok v starostni skupini od 1 do 3 let. V enoto Cepetavček Vrtca Antona Medveda Kamnik pa je v letošnjem šolskem letu vključenih 43 otrok.

Uvodne pozdravne besede ob današnjem slovesnem odprtju je zbranim namenila pedagoška vodja enote Cepetavček Brigita Urbanija, nato pa besedo predala ravnateljici Vrtca Antona Medveda Kamnik Renati Hojs, ki se je iskreno zahvalila vsem, ki so kakorkoli pripomogli k prenovi in dodatnemu oddelku vrtca: županu Marjanu Šarcu, direktorju občinske uprave mag. Ivanu Kendi, višji svetovalki za družbene dejavnosti Katarini Ščetinin Sever, Krajevni skupnosti Nevlje in predsednici Biserki Drofelnik, Kabelski televiziji Kamnik, ravnatelju OŠ Frana Albrehta Rafku Lahu, projektantkoma Mojci Hribar in Luciji Poljanšek, Iztoku Žvegli in podjetju Proctor d.o.o., Janezu Hribarju iz podjetja Bruma d.o.o. ter vsem sodelavkam in sodelavcem.

V Nevljah se je čestitkam ob odprtju dodatnega oddelka in ob prenovljeni enoti Cepetavček pridružil tudi župan Marjan Šarec. »Vrtec je eden pomembnejših dejavnikov otrokove socializacije. Strokovni delavci otroke pripravljajo na vlogo, ki jo bodo zasedli v družbi. Pri tem pa je vsekakor pomembno v kakšnem okolju otrok razvija sposobnosti vključevanja v družbeno določenem času. Zato je potrebno pohvaliti prizadevanja vseh, ki so pripomogli k današnjemu dogodku, da se bodo otroci počutili varno in prijetno v okolju, kjer odraščajo.«

Sledila je obljuba Cepetavčkov, ki so jo družno povedali otroci enote. Župan Marjan Šarec pa je skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs in najstarejšim otrokom enote Cepetavček, deklico Saro Vdovč, nato slavnostno podpisal listino.

Nikakor ni bilo moč spregledati otroškega navdušenja nad prenovljenimi prostori enote Cepetavček. Skupaj z mentorji so nam pripravili zanimiv kulturni program, kjer se je skupina Zvezdice predstavila s pesmico ob spremljavi kitare Ines Kern »Igramo se«. Otroci skupine Lunce so dogajanje ob odprtju popestrili z deklamacijo »Vrata«. Vsi otroci enote Cepetavček pa so nato zapeli še pesmico »Če si srečen«.


<< Nazaj | Novice