Mali grad

Ves svoj sem mehki optimizem zbral … Mladi in Maister

18.03.2014

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer udeležil prireditve z naslovom »Ves svoj sem mehki optimizem zbral … Mladi in Maister«.  Zbranim so se pridružili tudi pobudniki današnjega večera, in sicer direktorica Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zora Torkar, ravnatelj Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič ter ravnateljica Glasbene šole Kamnik Darka Skalar.

Medobčinski muzej Kamnik nam je, v sodelovanju z dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter učenci Glasbene šole Kamnik, pripravil kulturni večer v spomin na 140-letnico rojstva velikega Slovenca in kamniškega rojaka, generala Rudolfa Maistra. Na njem so s časopisnimi zapisi iz Maistrovega časa, njegovo poezijo in uglasbenimi verzi predstavili lik moža iz galerije slovenskih odličnikov, ki bi jih morali vsi poznati in spoštovati.  

Na današnji kulturno obarvani večer je župan Marjan Šarec zrl z velikim spoštovanjem, da tudi mlajša generacija naših občank in občanov ohranja lik generala in borca za severno mejo ter dodal: »Leto 2014 v Kamniku pišemo kot Maistrovo leto. To je prva pomlad, ki je zacvetela z novo Spominsko sobo Rudolfa Maistra, le-ta pa generala ne prikazuje le kot vojaka, temveč tudi kot pesnika in kulturnika. To nam bodo prikazali današnji nastopajoči.«

Z recitacijami so nas navdušili učenci Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Lara Trstenjak, Evelina Štefin, Matic Osolnik in Klemen Žagar. Za lep instrumentalni del sta poskrbeli flavtistka Ema Potočnik in citrarka Katja Krašovec. Ravnodušni nismo ostali niti ob pevski točki Teje Poljanšek in kitarista Matica Smolnikarja. Prisluhnili pa smo še ljudski priredbi O moj preljubi dragi dom in prijetnemu glasu Leona Cimermana.  

 

 

 


<< Nazaj | Novice