Mali grad

Veronikine zgodbe – poklon Glennu Millerju z Big Bandom RTVSLO in Nušo Derendo

23.12.2013

 

Včeraj se je razkrila še ena magična Veronikina zgodba. V Domu kulture Kamnik je nastopil Big Band RTV Slovenija z dirigentom,  Kamničanom Emilom Sprukom in odlično Nušo Derendo.

V uvodu je župan Marjan Šarec v prijetni novoletni čestitki vsem zaželel lepe praznike ter obilo uspehov in osebnega zadovoljstva v prihajajočem letu 2014.

Emil Spruk se nam je tokrat predstavil v vlogi aranžerja zimzelenih uspešnic legendarnega Glenna Millerja in energičnega dirigenta. Hitro in lahkotno je vzpostavil vez med nastopajočimi in publiko. Ob njegovih priredbah, s katerimi nam je na povsem izviren način predstavil Tuxedo Junction, Pennsilvanio 6-5000, In the Mood, Moonlight serenade in druge, je dokazal univerzalnost Millerjeve glasbe in svoj razkošni talent.

Ne moremo mimo izjemnega  prispevka, nedvomno prve dame slovenske pevske scene, Nuše Derende.  Mojstrsko izbrano poezijo Simona Gregorčiča je s pomočjo odličnih spremljevalnih vokalov vtkala v eksplozivno, pa tudi subtilno izvedbo mojstrov velikega orkestra.

Besedilo: Zdravc Balantič
Fotografije: L. Kalinšek, K. Udovč - Clementino


<< Nazaj | Novice