Mali grad

Veronikine zgodbe - MILES SMILES

18.03.2014

 

V petek, 21. marca 2014, bodo novo Veronikino zgodbo v Domu kulture Kamnik razkrili legendarni glasbeniki, ki zadnjih 50 let pišejo jazzovsko zgodovino.

MILES SMILES (ZDA):

Miles Davis, po splošnem mnenju najvplivnejši jazz glasbenik dvajsetega stoletja, je bil s svojim ustvarjanjem na samem vrhu razvoja tradicije ameriške jazz glasbe. Kot vodja jazzovskih zasedb je oblikoval najpomembnejše glasbenike preteklega stoletja. Vsak izmed njih ponovno odkriva Milesovo glasbo na svoj način. Tokratna zasedba »Miles Smiles«, ki bo nastopila na odru Veronikinih zgodb, združuje all-star glasbenike, ki so vsi po vrsti sodelovali z velikim Milesom in skušajo ponovno redefinirati to glasbo.

Trobentač Wallace Roney se je ob študiju na najuglednejših glasbenih institucijah, kot so Howard University, Berklee, Duke Ellington School of the Arts, učil od mojstrov kot sta Clark Terry in Dizzy Gilespie, po l.1985 pa je bil edini trobentač, ki ga je učil veliki Miles Davis.
 
Larry Coryell je eden največjih kitaristov. Če samo omenimo njegovo sodelovanje v kitarskem triu z Johnom McLaughlinom in pravkar preminulim Pacom De Lucio, je vse jasno. Pogosto ga imenujejo tudi boter ali kar oče fusion jazza.
 
Basist Ralphe Armstrong je deloval v legendarnem Mahavishnu Orchestra, kasneje v skupini violinista Jean Luc Ponty-a. Sodeloval je z najbolj eminentnimi svetovnimi jazz glasbeniki.
 
Alphonse Mouzon je bobnal z glasbenimi velikani kot Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, Patrick Moraz,  Chubby Checker in drugimi.  Bil je del zgodovinske zasedbe Weather Report. Citat: "Alphonse Mouzon as one of the band's influences from American music."

Vstopnice so na voljo: blagajna Doma Kulture Kamnik, TIC Kamnik ali na spletnem portalu http://www.mojekarte.si.

Cena vstopnice: 39 evrov, skupine nad 10 oseb: 35 evrov, študenti in dijaki: 29 evrov.

Več informacij na: http://www.veronikinezgodbe.si, http://www.facebook.com/veronikinezgodbe in info@veronikinezgodbe.si.

Vabljeni na veliki koncert znamenitih svetovnih jazz glasbenikov.


<< Nazaj | Novice