Mali grad

Veronika z Malega gradu in tuhinjska fila osvojili Škisovo tržnico 2014

14.05.2014

 

7. maja se je v Ljubljani odvil dogodek, ki že 17. leto povezuje študentske klube iz cele Slovenije. Tudi letos je Študentski klub Kamnik navdušil s svojo predstavitvijo lokalnih znamenitosti in jedi ter ubranil  naslov zmagovalcev Škisove Tržnice 2014.

Škisova tržnica je dogodek, ki se ga vsako leto udeležijo prav vse študentske organizacije Slovenije. Že tradicionalno je prizorišče dogodka Ilirija, kjer v popoldanskih urah klubi predstavljajo lokalne kulinarične specialitete in posebnosti. Tržnica je tako postala prireditev, ki povezuje študentsko populacijo in aktiviste različnih klubov po Sloveniji.

Predsednik kluba, Žiga Zore je dejal, da »so se priprave na Škisovo tržnico začele že v februarju, ko smo zbirali predloge in ideje, kako bomo letošnje leto še prekosili lanskoletno predstavitev na Tržnici. Z aktivisti smo se na koncu odločili za tematiko Veronike z Malega gradu ter Okuse Kamnika. Izkazalo se je, da je bila izbira pravilna, saj je bila stojnica skozi celotno dogajanje dobro obiskana.«

Obiskovalcem Tržnice smo ponudili tuhinjsko filo, ki je ena izmed izbranih jedi, ki jih predstavlja projekt Okusi Kamnika. Projekt promovira jedi, ki so za Kamnik in okolico značilne in imajo v tem smislu tudi posebno kulturno vrednost. Letošnjo tuhinjsko filo je za lačna študentska usta brezplačno pripravilo gostišče Pri planinskem orlu. Kot vsako leto so nas tudi letos obiskali nekateri znani obrazi, kot sta npr. evropski poslanec Ivo Vajgl in ljubljanski župan Zoran Janković, ki sta bila navdušena nad tuhinjsko filo. Ob bok Okusom Kamnika pa smo postavili naš napitek, ki smo ga poimenovali Veronikin poljub.

Vzdušje na Tržnici je bilo skozi celotno dogajanje zelo prijetno in nekateri aktivisti, ki so se prireditve udeležili prvič, so bili nad prireditvijo prijetno presenečeni. Nina je dejala: »Sproščeno vzdušje, zanimivo dogajanje, dobra glasba, veliko mladih, super ekipa, res lepa izkušnja! Bila sem prvič in upam, da bom tudi naslednje leto tu!« 

Pozno popoldne, ko so nam sosedje Celjski grofi na svoj grad skoraj odpeljali naši dve grajski gospodični, je napočil čas za razglasitev najboljše stojnice Škisove tržnice 2014. Izmed 57 stojnic, ki so ponujale različno kulinariko in predstavljale svoje okolje, je zmagala prav kamniška! Ob razglasitvi je bilo navdušenje res veliko, saj smo s ponovno zmago dokazali, da znamo s skupnimi močmi v najlepši luči predstaviti Kamnik.

Žiga Zore je ob osvojeni zmagi povedal: »Vesel in ponosen sem, da sem lahko predsednik kluba, ki je že drugo leto zapored zmagal za najboljšo, najlepšo in najbolj izvirno stojnico Škisove tržnice. ŠKK in mesto Kamnik smo tako zopet predstavili na najboljši možen način - v vsem svojem sijaju! Posebna zahvala gre najboljši ekipi aktivistov ŠKK-ja, gostišču pri Planinskem Orlu, gostišču Majolka in TIC Kamnik - brez vseh naštetih nam namreč ne bi uspelo zmagati.«

Škisova tržnica 2014 je torej uspešno za nami, z mislimi smo že pri naslednjih projektih Študentskega kluba Kamnik. Vse informacije o našem delovanju in dogodkih najdete na www.skk.si.

Besedilo in fotografije: Špela Novak, Študentski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice