Mali grad

Veronika je odkrila svoj zaklad v Kamniški knjižnici

21.05.2012

 

V svet pravljičnih bitij iz knjige Veronika z Malega gradu nas je danes v dvorani kamniške knjižnice popeljala pravljičarka in pripovedovalka Ivanka Učakar. Otroke je navdušila s pravljicami Kako so nastale kamniške planine, Trije kmetje in Trije sinovi.

Veronikin zaklad je predbralna značka, ki jo v sodelovanju z okoliškimi vrtci izvaja Matična knjižnica Kamnik, letos že četrto sezono. V letošnji sezoni so sodelovali: VVZ Antona Medveda (341 otrok), vrtec Zarja (47 otrok), Zasebni vrtec Peter Pan (48 otrok) in vrtec Mehurčki, Komenda Moste (152 otrok). Pri predbralni znački lahko sodelujejo otroci v starosti od 4 do 6 let. V sezoni 2011/2012 je tako predbralno značko uspešno zaključilo največ otrok doslej – kar 588 otrok!

Danes smo na zaključni prireditvi v dvorani knjižnice v Kamniku gostili male bralce iz komendskega vrtca Mehurčki; obiskali so nas otroci iz skupin Račke, Miške, Ježki, Žabice, Čebelice, Mucki in Pikapolonice; iz Zasebnega vrtca Peter Pan iz Kamnika so si obisk prislužili Plamenčki in Iskrice.

Vsem in vsakemu posebej čestitamo!

Prav tako čestitamo njihovim staršem, starim staršem, vzgojiteljicam in vzgojiteljem mentorjem, ki so si vzeli čas in obiskovali našo knjižnico in skupaj z otroki brali zgodbe in jih tako s svojim zgledom navduševali za branje.

Bravo! Ostanite bralci in nasvidenje v knjižnici.

Besedilo: Sabina Zore, Matična knjižnica Kamnik
Fotografije: Anja Ramšak


<< Nazaj | Novice