Mali grad

Velikonočno otroško ustvarjanje v kavarni Srček

11.04.2012

 

Že dalj časa se naši najmlajši zbirajo v prijetnem kotičku kavarne in slaščičarne Srček na Duplici v Kamniku. Vsako soboto od 10. do 12. ure potekajo brezplačne delavnice z naslovom »Pisane ustvarjalnice«, kjer naši najmlajši ustvarjajo različne izdelke, ki spodbujajo njihovo iznajdljivost, kreativnost in radovednost. Delavnice pripravi in vodi priljubljena animatorka Mirjam Marinko, pri peki piškotov pa na pomoč priskoči tudi direktor Sebastijan Čemažar.

Velikonočni prazniki so popestrili prvo soboto v aprilu. Naši mali ustvarjalci so iz papirne tehnike izdelovali pisane košarice z motivi velikonočnih jajčkov, piščančkov in zajčkov. Čeprav se je sobotni praznik začel s slabim vremenom, pa je proti koncu delavnice zasijalo sonce in otroci so  z veseljem razstavili svoje izdelke v otroškem kotičku kavarne Srček.

V razigrani družbi malih navihancev pa je bil mesec marec kar pester. Pekli so piškote v obliki metuljčkov, različnih rožič, zvončkov in drugih spomladanskih modelčkov. Prejšnji mesec je bil namenjen predvsem mamicam, saj so jim otroci poklonili cvetlice, ki so jih naredili iz krep papirja, za materinski dan pa so ustvarjali spomladanske voščilnice, in presenetili svoje drage mamice.

V mesecu aprilu bo v pekarni Srček še posebej zabavno, saj bodo malčki pod budnim očesom Sebastijana pekli piškote, med čakanjem na peko pa bodo iz origami in papirne tehnike ustvarjali pomladne rožice. Ker pa je april deževen mesec se bodo proti koncu meseca lotili malo drugačne tehnike; naredili bodo vodeno razpihanko v obliki dežničkov.

Delavnice so za naše male ustvarjalce zelo koristne, saj spodbujajo njihovo inovativnost, naučijo se uporabljati različne tehnike ustvarjanja in se soočijo s številnimi materiali. Za otrokov razvoj je pomembno, da spodbujamo njegovo kreativnost, radovednost in samozaupanje.

Zato prisrčno vabljeni vsako soboto od 10. do 12. ure v kavarno in slaščičarno Srček na Duplici v Kamniku, kamor lahko pripeljete vaše male srčke, vi pa si med klepetom lahko privoščite dobro kavico, še boljše pecivo in sladke dobrote.

Besedolo in fotografije: Manca Karlovšek, RTA


<< Nazaj | Novice