Mali grad

Velika planina ta konec tedna odpira sankaško progo

11.11.2016

 

Velika planina ta konec tedna odpira sankaško progoVelika planina je zopet pobeljena. Ta konec tedna bodo odprli sankaško progo, katere uporaba bo brezplačna za vse, ki bodo na Veliko planino prišli z nihalno gondolo in sedežnico. Sankanje bo možno od 9.30 do 16. ure.

Posebej vabljene družine, saj imajo za njih posebej ugodne vozovnice za nihalko. Cena družinske vozovnice za nihalno gondolo in sedežnico je 35 evrov (dva odrasla in do štirje otroci).

Sankaška proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec, dolga je 2,4 km in je primerno urejena. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja.

Tik ob štartu sankaške proge se nahaja gostišče Zeleni rob, kjer poleg pristne domače slovenske hrane strežejo tudi skutne štruklje, ki so hišna specialiteta.

Obiskovalcem priporočajo topla ter primerna oblačila in obutev. Osebam mlajšim od 14 let je sankanje dovoljeno le v spremstvu odrasle osebe. Potrebno je imeti svoje sanke.

V primeru slabega vremena (močan veter) sankanje odpade, zato priporočajo, da se predhodno pozanimate o razmerah na Veliki planini na telefonski številki: 01 832 72 59 ali na spletni strani www.velikaplanina.si.


<< Nazaj | Novice