Mali grad

Velika planina na 50. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni

27.08.2012

 

Včeraj smo se predstavili na mednarodno kmetijsko- živilskem sejmu v Gornji Radgoni! Obiskovalce smo povabili na izlet na območje Srca Slovenije, na Veliko planino! 50. jubilejni mednarodno kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni,  poteka vse od 25. do 30. avgusta 2012. Letos se bo na sejmu AGRA na 67.200 m2 razstavnih površin predstavilo 1.710 razstavljavcev iz 27-ih držav.

Na sejmu so bili predstavljeni najnovejši dosežki s področja kmetijske mehanizacije, opreme in orodij. V segmentu vinogradništva in vinarstva so bile predstavljene številne vinske kleti, na voljo pa je bilo obilo zelenega programa z izdelki za ekološko in integrirano pridelavo, sadike, gnojila in semena prihodnosti, najboljši izdelki za nego, prehrano in varstvo rastlin in živali ter hlevska oprema. Slovenske kmetije in turistične kmetije so ponujale regionalne zaščitene izdelke ter obilico avtohtonih dobrot. Sejem so spremljale strokovne razstave domačih živali (govedo, konji, drobnica, prašič, kokoš, čebela), ter številni cvetlični nasadi,...

Številni strokovni posveti na področju kmetijstva so začrtali pot v prihodnost, sejemski program pa so popestrili nastopi  parade kmečkih šeg in opravil, srečanje podeželske mladine, 14. slovensko državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v vlečenju vrvi,...  Za širjenje kulturne dediščine na kamniškem je poskrbela ekipa iz Agencije za razvoj turizem in šport, ter pastir iz Velike planine.

Velika planina se je predstavila kot ponudnik naravnih in kulturnih znamenitosti na območju Srca Slovenije. Predstavili smo planino, neokrnjeno naravo, pastirske stanove, bogato pastirsko dediščino, kulinarično ponudbo, enodnevne izlete,... Družinam smo ponudili ugodne cene družinskih vozovnic, prav tako pa smo z našo ponudbo seznanili številna društva in posameznike. Naš sejemski prostor so obiskali številni tujci, predvsem iz sosednje Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Nemčije.

Z letaki v rokah, ter z optimizmom na čelu, smo animiriali številne sejemske obiskovalce, ter jih povabili na oddih, na izlet na Veliko planino!

Besedilo in fotografija: Polona Grahek


<< Nazaj | Novice