Mali grad

Velika planina med 10. najboljšimi destinacijami v Evropi

28.06.2017

 

Velika planina med 10. najboljšimi destinacijami v Evropi''Najbolj skriti zakladi'' Evrope so bili določeni s pomočjo Mastercard podatkovne baze, lokalnih potovalnih blogerjev in turističnih strokovnjakov. Med 10. najboljšimi destinacijami se je znašla tudi Velika planina, ki je s svojo lepoto očarala tudi slovenske blogerje in popotniško družino, ki ustvarja blog Nina Potuje, ki so sodelovali pri izbiri.

Med 44. evropskimi dragulji, kot so jih poimenovali, se je znašla tudi Velika planina. Med vrhunskimi destinacijami pa je Velika planina osvojila 10. mesto, kot prva slovenska destinacija na seznamu. Destinacije so bile razvrščene glede na lepoto, verjetnost gneče, možnost sprejema plačil s kreditno kartico, stroške nastanitve in priročnost.

V čast in veselje nam je, da je Velika planina čedalje bolj opazna na evropskem in svetovnem zemljevidu. S svojo unikatnostjo in zgodbo se lahko kosa s številnimi evropskimi in svetovnimi znamenitostmi.

Veliko planino vsako leto obišče tudi več tujih gostov. V poletnem času, ko planina zaživi s pastirji, njihovo živino, je predvsem priljubljena izletniška točka, v zimskem času pa zaživijo zimski športi kot so smučanje, sankanje, tek na smučeh ter krpljanje. Nihalka, ki obratuje vsak dan v letu, vas na Veliko planino pripelje v le 5 minutah. Varčna in varna vožnja z nihalko pa je prav posebno doživetje, saj lahko uživate v panoramskem razgledu na Kamniško Savinjske Alpe ter Ljubljansko kotlino.

Zgodba Velike planine je edinstvena. Pastirsko naselje velja za enega redko ohranjenih pastirskih naselij te velikosti v Evropi. Tipična arhitektura, kulinarične posebnosti, idilična narava in prijazni ljudje – to je vse tisto, kar boste doživeli, ko obiščete Veliko planino. 

Besedilo in fotografije: Taja Brinovec, Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice