Mali grad

Velika planina, d. o. o. je prejela bonitetno oceno odličnosti AAA

08.05.2018

 

Velika planina, d. o. o. je prejela bonitetno oceno odličnosti AAAAnalitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti. Velika planina, d. o. o., po analizah za leto 2017 spada med 6,8 odstotka najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji in se tako uvršča v najvišji razred AAA.

Velika planina je v letu 2016 kot tudi v letu 2017 poslovala z dobičkom. V letu 2017 smo zabeležili 32-odstotno rast poslovnih prihodkov, saj je družba dosegla kar 1.345.008 evrov prihodka. Od leta 2016 podjetje ustvarja dobiček iz rednega poslovanja in čisti dobiček, česar mu v obdobju 20 let pred letom 2016, za katero so podatki razpoložljivi, še ni uspelo. Vsi dobri rezultati, ki jih družba dosega, pa so pripomogli tudi k prejetju certifikat bonitetne ocene odličnosti.

Velika planina, d. o. o., se po analizah za leto 2017 uvršča med 6,8 odstotka najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter tako spada v najvišji razred AAA. V Sloveniji je v letu 2017 med vsemi 167.703 registriranimi podjetji bonitetno odličnost doseglo zgolj 11.440 podjetij.

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij. Ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 18 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Bonitetna ocena odličnosti temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12 mesecih. Sestavni del ocene so tudi ocene plačilne sposobnosti, kreditne sposobnosti, zadolženosti, dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje z oceno odličnosti predstavlja tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, kot so dobavitelji, kupci, zavarovalnice, banke in drugi partnerji.

Besedilo in fotografiji: Velika planina d. o. o.


<< Nazaj | Novice