Mali grad

Velika Planina se je predstavila na mednarodnem kmetijsko- živilskem sejmu AGRA

23.08.2011

 

Gre za največji sejem kmetijstva in živilstva v Sloveniji in v sosedski regiji štirih držav. Pod geslom »Naravnost na mizo«, ki poteka od sobote, 20. do četrtka 25. avgusta 2011 se predstavljajo več kot 1.700 razstavljalcev, iz 25-ih držav, od tistih z najsodobnejšo mehanizacijo, z vrhunsko opremo in sredstvi za okolju in človeku prijazno poljedelstvo, do rejcev živali, gozdarjev, ter številni pridelovalci in predelavo hrane. Sejem je informativne, družabne in zabavne narave!

 

Velika planina se je predstavila kot ponudnik naravnih in kulturnih znamenitosti na območju Srca Slovenije. Predstavili smo planino, neokrnjeno naravo, pastirske stanove, bogato pastirsko dediščino, enodnevne izlete. Obiskovalcem smo ponudili veliko planinski sir, ki velja za lokalni izdelek. Za veliko planinski sir je večina obiskovalcev povedala, da je odličen. Všeč jim je bil njegov močan vonj in hkrati blag okus. Številne obiskovalce je ob pogledu na trnič zanimala tudi izdelava le tega in običaji, povezani z njim. Družinam smo ponudili ugodne cene družinskih vozovnic, prav tako pa smo z ugodnimi cenami seznanili tudi upokojence. 

Med številnimi obiskovalci je Stojnico je obiskal tudi minister za kmetijstvo, mag. Dejan Židan s svojo ekipo. Zanimalo ga je predvsem planšarjevo oblačilo, pwajš, narejeno iz dolgih in ozkih pasov lipovega lubja. Naše obiskovalce je najbolj zanimalo, kje pravzaprav leži Velika planina, ter kako do nas iz Štajerskih krajev, ter katere so tradicionalne prireditve na Veliki planini. Obiskali so nas tudi tujci, predvsem iz Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice