Mali grad

Večer arhitekture

11.03.2012

 

Včeraj zvečer je v klubu Kino dom v Domu kulture Kamnik potekal večer arhitekture, ki so ga organizirali člani skupine Štajn. Skupino sestavljajo arhitekti, krajinski arhitekti, politologi, geografi ter drugi mladi strokovnjaki ali študentje, predvsem prostorskih ved.

 

Na večeru, ki je potekal v sproščenem vzdušju ob zvokih jazz ritmov, je vodja skupine Štajn Sinan Mihelčič predstavil rezultate urbanistične delavnice, ki je pred kratkim potekala v organizaciji Občine Kamnik, kjer so Štajnovci sodelovali kot eden od štirih arhitekturnih birojev oziroma strokovnih skupin. V svoji nalogi so obdelali kamniško mestno jedro, več o njihovi nalogi si lahko preberete tukaj ali si ogledate razstavo izdelkov v preddverju Občine Kamnik.

 

Večer je najprej otvoril in zbrane pozdravil podžupan Damjan Hribar, ki je v svojem govoru spomnil na razmeroma stihijsko prostorsko načrtovanje v preteklosti in pozval na skrbno ravnanje s prostorom v prihodnosti. Sledilo je nekaj misli prof. dr. Bogomirja Kovača o kamniškem urbanizmu, ki je mladim Štajnovcem zaželel uspešno delo, saj s svojimi inovativnimi idejami spodbujajo nastajanje novih rešitev in nas vse skupaj silijo k razmišljanju o urbanizmu in prostoru nasploh. Zatem je Goran Završnik, programski vodja Doma kulture Kamnik, predstavil dosedanje delovanje Kulturnega društva Priden možic.

 

Za zaključek so svoje načrte za Kamfest 2012 predstavili še najmlajši člani skupine Štajn. Letošnja tema na Kamfestu je povezava z vodo, s Kamniško Bistrico, zato bodo dogajanje na Kamfestu razširili v Keršmančev park, neposredno ob Kamniško Bistrico. Pri tem bodo obiskovalce Kamfesta poskusili na zanimiv način pripeljati na lokacijo neposredno ob vodi, za kaj več o njihovi ideji pa bomo morali počakati do poletja.

 


Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice