Mali grad

Vaterpolisti gredo na evropsko prvenstvo

01.04.2019

 

Vaterpolisti gredo na evropsko prvenstvoV Kopru so se pretekli konec tedna mladi vaterpolisti do 15 let merili za mesta na evropskem prvenstvu, ki bo meseca julija v Burgasu Bolgarija. Fantje so v soboto odigrali tri tekme, kjer so izgubili z Grki, premagali so Romune in reprezentanco Malte. V nadaljevanju pa so igrali še proti Italiji in Ukrajini. 

V ekipi Slovenije je bilo kar pet mladih fantov iz Kamnika, tudi strokovni štab je bil sestavljen iz kamniških trenerjev. V kvalifikacijah so končali z zmago proti Ukrajini. Izkupiček štiridnevnega tekmovanja pa so bile tri zmage in dva poraza.

Slovenci so premagali Malto, Romunijo in Ukrajino, izgubili so proti reprezentancama iz svetovnega vaterpolskega vrha Grčiji in Italiji.

Gre za lep uspeh ekipe, v kateri je bilo, kot rečeno, tudi pet kamniških vaterpolistov: kapetan Lukas Z. Gligorovski, Aleksander Cerar, Jošt Čarni, Urban Zupan in vratar David Golob. Trenerja Elvir Bečič in Primož Romšak ter vodja poti Nenad Pilič pa ravno tako prihajajo iz Vaterpolskega društva Kamnik.

Besedilo in fotografije: Dare Homar


<< Nazaj | Novice