Mali grad

Vaterpolisti Slovenije so se uvrstili na Evropsko prvenstvo

13.05.2018

 

Vaterpolisti Slovenije so se uvrstili na Evropsko prvenstvoPo dolgih sedmih letih zopet uvrstitev na Evropsko prvenstvo. Reprezentanca mladincev je na kvalifikacijah, ki so potekale od 11. do 13. maja 2018 v Kranju, osvojila drugo mesto. Po dveh zmagah, so fantje v tretji tekmi izgubili. Vedeli smo, da Švica ne bi smela predstavljati večje ovire. Fantje so tekmo pripeljali do konca z rezultatom 10:6. Odločilna pa je bila tekma z Malto. Sobotni večer je dobro napolnil tribuno zimskega bazena v Kranju, navijači so dali fantom vedeti, da si vsi želimo te zmage. Glasna podpora in borbenost ekipe je prinesla zmago 10:9 in uvrstitev na EP v Minsk.

Proti Romuniji je reprezentanca izgubila 11:4. Velik delež pri uspehu so prispevali tudi trije fantje iz Kamnika, in sicer Blaž Briški, Rok Bergant in Luka Sokler, ki so bili nepogrešljivi pri taktičnih zamislih trenerja Aleša Komelja. Sedaj fante čaka končnica državnih prvenstev, nato pa priprave preko poletja. Večino reprezentance so sestavljali fantje iz Kranja: Jan Justin, Matic Rahne, Dejan Gostič, Martin Mrgole, Urban Verbič, Aljaž Troppan, in Andraž Pušavec, iz Ljubljane pa Maj Lipnik in Alisan Salihi, prvi vratar je Aleksander Dekovič iz Kopra,  trener in pomočnik trenerja Jaka Mikoletič, fizioterapevt Andraž Smolej, prihajajo iz Kranja.

Strelci za Slovenijo so bili Blaž Briški in Aljaž Troppan 6, Jan Justin 5, Matic Rahne 4, Rok Bergant 2 in Urban Verbič 1 gol.

Čestitke vsem.

Besedilo in fotografija: Dare Homar


<< Nazaj | Novice